SİYASET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Joe Biden'ın Türkiye'de muhalefeti destekleyeceklerine yönelik sözlerinin ardından ilk atak CHP'den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, ABD tarafından satın alınacak olan muhalefetin kendileri olduğunu ifşa eden skandal bir sözlere imza attı.

Amerikan Alman Marshall Fonu (GMF) adlı düşünce kuruluşunun "Türkiye'nin 2021'de Dış Politika Öncelikleri: Ana Muhalefet Partisinden Bir Bakış" başlıklı online panelinde konuşan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz skandal ifadeler kullandı.

LİBYA ELEŞTİRİSİ

Çeviköz, CHP olaraksa dış politikada iktidardan farklı bir yaklaşıma sahip olduklarını belirterek, Türkiye’i yalnızlaşmadan kurtulmak için uluslararası topluma yeniden entegre olması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti'nin çok taraflılığın önemini ihmal ettiğini, ifade eden Çeviköz, örneğin Türkiye’nin Libya’ya silah ambargosunu içeren BM Güvenlik Konseyi kararına uymamakla eleştirildiğine dikkati çekti.

"S-400'LER AKTİF EDİLMEMELİ"

Çeviköz, S-400'lerin aktif hale getirilmemesi seçeneğinin muhtemelen hükümetin gündemine geleceğini, eğer gelmezse de "CHP'nin liderlik edeceği bir sonraki hükümetin gündemine kesinlikle geleceğini" söyledi.

Çeviköz, S-400'lerin aktif hale getirilmeme kararının, Türkiye'nin F-35 uçaklarının ortak üretimi ve satışı programına tekrar dahil edilmesine yol açacağını ifade etti.

"TÜRKİYE SURİYE'DEN ÇEKİLMELİ"

Ünal Çeviköz, Suriye'de demokratik dönüşümün sağlanması, Suriye güvenlik güçlerinin ülkelerinde güvenlik ve istikrarı sağlaması halinde Türk askerlerinin de çekilmesi gerektiğini, uluslararası toplumun gözünde orada "işgalci" gibi bir görümünün yaratılmamasının önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri