SİYASET

CHP'de büyük FETÖ kavgası

CHP Grup Başkanvekilleri FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma önergesi verirken CHP'li Barış Yarkadaş'ın, önergeyi veren grup başkan vekillerinden birinin ABD'de FETÖ'cülerle görüştüğü iddiası gündeme bomba gibi düştü...

CHP'nin ulusalcı karşıtı grubundan ve partinin ekran yüzü Barış Yarkadaş, FETÖ önergesi nedeniyle güncelliği bir kez daha tazelenen sosyal medya mesajında "Fethullah Gülen'in davetlisi olarak ABD'ye giden beş vekilden dördünün ulusalcı olması dikkat çekici: Tezcan, Günaydın, Özkoç ve Demirçalı" demesi ortalığı karıştırdı.

Akit gazetesinin ortaya attığı haberde iddialara hedef olan Engin Özkoç'un, konuya açıklık getirmek yerine meydan okuyarak "Beni böyle yıkamazsınız!" açıklamaları tartışmayı büyüttü. İnternete düşen ve adı geçenlerin azılı FETÖ'cülerle birlikte görüntülendikleri fotoğraflar adeta yangına benzin döktü. 

Birgül Ayman Güler, Yılmaz Ateş ve diğerlerinin CHP'yi FETÖ ile işbirliği yapmak veya teslim olmakla suçlamaları, Urla Belediye Başkanı'nın yargılanması CHP'yi FETÖ ile ilişkisi konusunda sıkıştıran diğer başlıklar.

KILIÇDAROĞLU NEDEN SESSİZ?

FETÖ'cülük ihbarları ayyuka çıkarken vatandaşlar, Genel Merkez ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu vahim iddialar karşısındaki sessizliğini merak ediyor. Kamuoyu, Kılıçdaroğlu'dan partinin iddialı isimlerinin birbirlerini FETÖ'cülükle suçlamaları sonrası, hangisinin haklı olduğunu açıklamasını bekliyor.

Yorumlar