SİYASET

CHP'de çarşı pazar karıştı! Kanal kanal dolaşıp ben değilim diyorlar

Rahmi Turan'ın 'Saraya Giden CHP'li yazısı CHP'yi içten içe karıştırma devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP 26. Dönem Milletvekili Haluk Pekşen ve eski milletvekili Muharrem İnce canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Habertürk'ten Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında canlı yayına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP 26. Dönem Milletvekili Haluk Pekşen ve eski milletvekili Muharrem İnce iddiaları değerlendirdi. 

CHP'YE OPERASYON YAPILIYOR

Engin Altay: Rahmi Turan şüphesiz tecrübesi, güvenilirliğiyle bilinen saygı duyduğumuz bir abimiz. Şunu söyleyeyim, CHP'nin sarayla ilgili Beştepe'yle ilgili tasarrufu var. Devletin bekasıyla ilgili çok önemli bir konu yoksa CHP Beştepe'ye gitmiyor. Muhtemelen sayın Erdoğan ya da saray ekibi CHP'nin içine fitne, nifak sokmak için sayın Rahmi Turan gibi herkesin çok güvendiği bir gazeteciyi yanlış enforme etmiş olur. Sayın Turan kullanılmış olabilir. İki seçenek var. Bu Erdoğan'ın aklı olmayabilir ama saraydaki avanesinin aklı olabilir. CHP biraz kendi iç meselelerine dönsün diye bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Şayet böyle bir şey var ise çok sayıda aktif CHP'li töhmet altında bırakmadan sayın Rahmi Turan'ın yarın değil bu gece açıklaması lazım. 

RAHMİ BEY OYUNU BOZMUŞTUR TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM

Muharrem İnce: Ben sayın Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanı adaylığı sırasında Edirne mitinginden sonra gelip Ankara'da görüştüm. Seçimden sonra telefonla görüştüm, onun haricinde görüşmem olmadı. Sayın Rahmi Turan ciddiye aldığım, saygı duyduğum yıllarını bu işe vermiş bir gazetecidir. Yazmışsa ciddiye alırım. Sabahtan beri toto oynanıyor. CHP'liler demedi ama CHP'li olmayanlar telaffuz etti. Sayın Rahmi Turan herkesi zan altında bırakmaktadır şu anda. Kendisi yurtdışındaymış, telefonları da kapalı. Söylenen, yazılan doğruysa Rahmi Bey'e teşekkür etmemiz lazım. Çünkü Türkiye'de bir oyunu bozmuştur, açıklamıştır, deşifre etmiştir. 

 ÖYLE BİR ŞEY VARSA CHP'Lİ DEĞİLDİR

Haluk Pekşen: Birincisi ben bir hukukçuyum. Siyasetçi olmazdan önce Türkiye'de hukukçu kimliğiyle kabul görmüş insanım. Cümlelerimi titizlikle seçmeye gayret göstereceğim. İkincisi parti yöneticisiyim, üçüncüsü Rahmi Turan'la dostluğu olan bir insanım. Gerçekte böyle bir şey olduğunu ben düşünmüyorum. Saraya CHP'linin gittiği görüşüne katılmıyorum. Rahmi Turan yazmışsa bu önemsenmeli. Nasıl Didem Arslan söylüyorsa önemseneceği gibi Rahmi Turan da önemsenmeli. Öyle bir şey varsa bu CHP'li değildir. Bu şahsın bırakın siyaset hayatını, toplum içinde kabul görmesi de mümkün değildir. 

Yorumlar
Günün Manşetleri