SİYASET

CHP'de gelenek bozulmadı! Yine AYM'nin yolunu tuttular

Sosyal medya düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaşmasının arından CHP yine AYM'nin yolunu tuttu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurulun, kanun teklifinin görüşmelerini 16 saatte tamamladığını ifade etti.

"SOSYAL MEDYA MUHALEFETİ YOK EDİLECEK"

Düzenlemenin sosyal medyaya sansür uyguladığını savunan Özkoç, yasayla gençlerin özgürlük alanının kısıtlanacağını, doğru bulmadığı konularda sosyal medyadan muhalefet etmek isteyenlerin sesinin yok edileceğini öne sürdü.

Kanun teklifinin, CHP ve muhalefet eden diğer partilerin 16 saatlik direnişinden sonra AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildiğini belirten Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRKİYE'DE TEMSİLCİLİK ŞARTINA KARŞI DEĞİLİZ"

"Bundan sonra sosyal medya şirketleriyle ilgili Türkiye'de bir temsilcilik isteniyor. Biz buna karşı değiliz ama biz biliyoruz ki AKP iktidarı tıpkı yandaş medyaya yaptığı baskıyı uygulayabilmek için bir muhatap arıyor. Yoksa Türkiye'nin hakkını ve hukukunu aramak için bir muhatap aramıyor. O, muhatabına, 'Eğer bunları yayınlarsan senin bant genişliğini yüzde 50 ila yüzde 90 aralığında daraltıyoruz.' diyecek. Bunu daha önce yasal olmayan yöntemlerle gerçekleştiriyordu, şimdi yasaya bağlamak istedi, bu yasayı çıkarttı."

Özkoç, iktidarın ve MHP'nin, gençlerin geleceklerini ellerinden almak ve özgürlük alanlarını yok etmek istendiğini öne sürdü.

"YASANIN İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPACAĞIZ"

CHP'li Özkoç, sosyal medyaya ilişkin düzenlemeler içeren kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'na başvuru hazırlıklarını sürdürdüklerini de bildirdi.

Özkoç, bir gazetecinin, "Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için belli bir tarih var mı?" şeklindeki sorusuna, "Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak için hukukçularımız zaten hazırlar. Ön başvuruyu yaptıktan sonra diğer asıl başvuruyu hukukçularımız gerçekleştirecektir." karşılığını verdi.

Yorumlar 5 Yorum