SİYASET

CHP'de Kılıçdaroğlu diktatörlüğü! Kurultay öncesinde yine gaz verdi

Seçim sandıklarında kayıp üzerine kayıp yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu, tüm başarısızlığına rağmen parti kurultaylarında genel başkan seçiliyor. Yaklaşan yeni kurultay öncesinde tekrar harekete geçen Kılıçdaroğlu, yine iktidar karşıtlığı üzerinden prim yapmaya çalıştı.

CHP'de kurultay yaklaştıkça söylemler sertleşmeye başladı.

Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu, girdiği hiçbir seçimden galip ayrılamamasına rağmen partideki koltuğundan bir türlü indirilemiyor. Kurultaylardan sürekli galip çıkan Kılıçdaroğlu'nun delege sistemini kendi lehinde kullanarak parti içi demokrasiyi bitirdiği söyleniyor.

Yeni kurultay öncesinde koltuğunu bir kez daha sağlama almak isteyen Kılıçdaroğlu Merkez Yönetim Kurulu toplantısında kurmaylarına seslendi.

Kurultay hazırlıklarına ilişkin konuşan CHP Lideri, tüm hazırlıkların Sağlık Bakanlığı'na göre yapılacağını söyledi.

CHP'nin karıştırılmak istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, buna izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Seçim sürecinde kurulan ittifakları koruyacaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı, amaçlarının iktidar olduğunu ve bu yolda yürüdüklerini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı;

10. KEZ AYNISINI SÖYLEDİ: ''İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ''

''Eleştirilere, iftiralara, yalanlara, kıskançlığa, kindarlığa ve iktidar yürüyüşümüzden bizi alıkoyacak suçlamalara yanıt vermeyeceğiz.

Bizim amacımız iktidardır. Halkın umudu olacağız. İttifakımızı koruyacak, iktidara yürüyeceğiz.''

''CHP'Yİ KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR''

''Saray, partimizin içini karıştırıp kavga varmış gibi bir görüntü vermek istiyor. Oysa bizim içimizde kavga yok. Biz, CHP iktidarının yönetimini oluşturmaya çalışıyoruz. Saray ise CHP’yi karıştırmaya çalışıyor. Bunu başaramayacaklar.”

KAZANDIĞI SEÇİM YOK

Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında oturduğu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda 9 seçime girdi ve hepsini de kaybetti. Genel Başkan olarak seçildiğim zaman kendime yüzde 40 gibi hedef koydum diyen Kılıçdaroğlu, girdiği ilk seçimde hedefinin yanına bile yaklaşamadı ve seçimlerden %25.9 oy alarak hüsrana uğradı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri