SİYASET

CHP'den şaşırtan 'Darbe' çıkışı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, son dönemde gündeme gelen darbe söylentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin sorduğu sorularına cevap vermesi halinde bu tartışmaların sona ereceğini söyledi.

Altay, "Türkiye'de darbeler dönemi kapanmıştır. Bütün darbeler aynıdır, yanlıştır, çirkindir. Bundan sonra kimse ama kimse ne asker ne sivil kimse darbe yapmayı aklından geçirmesin. Erdoğan oradan darbeyle inmeyecektir. Kim yapmaya çalışırsa karşısında Erdoğan ve AK Parti'den önce CHP olacaktır. Kimse seçilmiş Cumhurbaşkanını oradan indiremez" diye konuştu.

"TANKIN ÖNÜNE İLK BEN ÇIKARIM"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında darbeyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Askere karşı çıkacağız diye yargının bağımsızlığını yok etmeyelim. Yargı bağımsızlığımızın güvencesidir. Yargının sorunu var. Elbette düzelsin, itirazımız yok. Ama eğer yargı siyasallaşırsa çok ağır bedelleri var. Hukuku egemen kılarsanız, topluma hak ve özgürlüğü getirirseniz darbe niye olsun? Kim darbe girişiminde bulunursa o tankın önüne ilk ben çıkacağım.

KILIÇDAROĞLU DARBEYİ TELEVİZYONDAN SEYRETMİŞTİ

15 Temmuz kanlı darbe girişimini Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediye başkanının evinde kahve içererek televizyondan takip etmişti.

Yorumlar 18 Yorum
Günün Manşetleri