SİYASET

CHP'li en az 10 vekil Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçecek

Yeni parti kurma planlarına hız veren Muharrem İnce'nin CHP'den en az 10 milletvekilini kendi safına çekmesi bekleniyor.

Kurultaydan sonra düğmeye bastı, parti kurmak için hazırlıklarına başladı. Yakın çevresine "Kurultaydan sonra 'parti kur' diye çok talep geldi, değerlendiriyorum" diyen İnce, partiyi bölüyorsun eleştirilerine de tepkili.

''BÖLÜCÜ KİM?''

 İnce, Twitter hesabından "Değişime imza veren milletvekillerini, belediye başkanlarını, kurultay delegelerini dışla, sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?" mesajını paylaştı, üstü kapalı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

MUHARREM İNCE'NİN SORUSU YANITSIZ KALDI

İnce'nin bu sözleri partideki küskün isimlere çağrı olarak nitelendirildi. CHP yönetiminden İnce'nin bu çıkışına resmi bir yanıtsa gelmedi. Bazı parti kurmayları ise İnce'nin parti yönetimini tartışmaya çekerek taban kazanmaya çalıştığı yorumunu yaptı.

SÜRECİ ANKARA'DAKİ OFİSİ VE EVİNDEN YÖNETECEK

Memleketi Yalova'nın ardından İstanbul'da çalışmalarına devam eden İnce'nin ise önümüzdeki günlerde Ankara'da kamp kuracağı öğrenildi. İnce'nin daha önceki süreçte Ankara'da kullandığı ofisi şimdilik boş olsa da ilerleyen günlerde eski hareketliliğine kavuşması bekleniyor.

İnce'nin ofisi olarak kullanacağı bir diğer adres ise Ankara'daki evi olacak.

CHP'DEN 10 VEKİL KOPARACAK

Bir yandan da parti kurması durumunda CHP'den İnce ile hareket edecek kaç milletvekilinin bulunduğu da merak ediliyor. Kulislerde 10 milletvekilinin İnce saflarına geçebileceği, bu durumda 138 milletvekili bulunan CHP'nin güç kaybedeceği dile getiriliyor.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri