SİYASET

CHP'li İBB yönetiminde ulaşıma şaka gibi çözüm önerisi

İstanbul'da koronavirüs tedbirlerine yönelik İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen toplu taşımada sefer artırımı yapamayan ve hatları 'zarar ediyor' diyerek iptal eden CHP'li İBB yönetimi ulaşıma şaka gibi bir çözüm önerisinde bulundu.

İstanbul'da koronavirüs tedbirlerine yönelik İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen toplu taşımada sefer artırımı yapamayan ve hatları 'zarar ediyor' diyerek iptal eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi geçen Cuma günü yaşanan trafik yoğunluğunda İstanbulluya toplu taşıma araçlarını ulaştıramadı.

Beyaz Masa aracılığı ile İBB yönetimine toplu taşımada şikayetler yağmur gibi yağdı. Gelen tepkilere rağmen sefer saatlerinde değişiklik yapmayan ve ek sefer düzenlemesi yapmayan İBB yönetimi mobil uygulamalar ve SMS ile vatandaşlara, "Sayın yolcularımız İstanbul genelinde oluşan trafik yoğunluğu, mevcut seferlerimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle meydana gelebilecek olası sefer gecikmeleri ve iptallere karşı alternatif ulaşım ağlarını kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz" mesajı gönderdi.

İBB yönetiminin vatandaşa toplu taşıma araçlarını ulaştıramaması sonrasında Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "CHP'li İBB yönetiminden İstanbul'daki toplu taşımaya büyük çözüm. "Ey vatandaş biz yapamıyoruz kendi çözümünüzü kendiniz bulun" eleştirisinde bulundu.

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri