SİYASET

CHP'li İmamoğlu Türkçe Kur'an olayında geri adım attı!

Candaş Toğlga'nın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şeb-i Arûs törenlerinde Türkçe Kur'an okutulması skandalıyla ilgili geri adım attı.

Şeb-i Arûs törenlerinde Türkçe Kur'an okunmasıyla ilgili tepkiler çığ gibi büyürken bir televizyon programının canlı yayına katılan CHP İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  yaşananlardan dolayı geri adım attı.

"BELEDİYE BAŞKANLARININ İÇERİKTEN HABERİ OLMAZ"

Belediye Başkanlarının organizasyonlarının içeriklerinden haberdar olmadıklarını iddia eden CHP'li İmamoğlu, "İlk defa bir yerde Kur'an'ın Türkçesi veya meali bir yerde okunmuyor. Farklı farklı kesimlerin farklı farklı uygulamaları var. Şeb-i Arûs ile ilgili o akşam belediyemizin 2 tane töreni vardı. Ben törenlere genel olarak bakıyorum ama ne nedir, kim, kimdir, kim düzenler içerikle ilgili hiçbir belediye başkanının haberi olmaz." açıklamasında bulundu. 

"TÜRKÇE KUR'AN OKUTARAK YANLIŞ YAPTIK"

Hz. Mevlana'nın soyundan gelenlerle bu durumu konuştuğunu iddia eden Ekrem İmamoğlu açıklamasının devamın şunları söyledi: Onlara bu durumu sordum. Sonuç olarak saygı duyduğum bir mertebe. Benim için de Hz. Mevlana o kadar önemli ki bir yanlış yapılmasını asla istemem. Bu olay ortaya çıktıktan sonra genel teamüllere baktık ki Arapça şekli ile okunması doğru dendi. Ben de dedim ki yanlış yaptık.  

"TÜRKÇE EZAN OKUTMADIK"

Şeb-i Arûs törenlerinde Türkçe ezan okutulmadığını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, "Türkçe ezan okutmadık. Bu iş o kadar ileri gitti ki... Hatta işte Ekrem İmamoğlu Kur'an okumuştuya kadar gitti." dedi.

Yorumlar 9 Yorum
Günün Manşetleri