SİYASET

CHP'li Özkoç'tan Erdoğan'a skandal sözler!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal ifadeler kullanarak hakarette bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda söylediği "Türkiye'nin mücadelesini lekelemek isteyenler alçaktır, şerefsizdir, haindir" sözleri üzerine kameralar karşısına geçerek Erdoğan hakkında "Haysiyetsiz, şerefsiz ve onursuz" gibi ifadeler kullandı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

CHP'li Engin Özkoç'un TBMM kürsüsünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle kavga çıktı. Özkoç hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ GELDİ

Özkoç'un skandal açıklamalarının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır" ifadelerini kullandı.

"MADDİ VE MANEVİ DAVA AÇACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın şu açıklamaları kaydetti: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a daha önce de hakaretler olmuştu. Fakat Özkoç'un bugünkü açıklamaları siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız bir açıklama olarak nitelemek lazım. Bu düzeydeki açıklamalar sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik değil, cumhurbaşkanlığı makamını da itibarsızlaştırmaya yönelik açıklamalardır. CHP’nin yürüttüğü siyaset tarzı artık meşru bir siyaset anlayışından fazlasıyla uzaklaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliği, Türk Ceza Kanununda özel olarak himaye edilmektedir. TCK’da hakaret suçu normalde 125. maddede düzenlenmiştir ancak Cumhurbaşkanına hakaret suçu devlet ve millet aleyhine işlenen suçlar bölümünde yer almaktadır. Dolayısıyla bu açıklamalarla ilgili olarak soruşturma yapılıp dava açılması halinde ilgili kişiler TCK 299. maddesine göre yargılanacaktır. Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız."

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri