SİYASET

CHP'nin Suriye konferansı başladı

Hükümetin Suriye konusundaki çalışmalarını doğru bulmayan CHP, Uluslararası Suriye Konferansı düzenledi.

Suriye'de yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle milyonlarca insan Türkiye'ye akın etti. Türkiye'de sorun haline gelen bu durumun çözülmesi için birçok temas var.

Hükümetin çalışmalarını doğru bulmayan CHP, "Uluslararası Suriye Konferansı" düzenledi.

TÜRKİYE ESAD İLE GÖRÜŞMELİ

Konferansta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'deki çözüm için Esad yönetimiyle Türkiye'nin görüşmesi gerektiğini söyledi.

Birçok katılımcının yer aldığı konferansta, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütünün temsilcileri de boy gösterdi.

Bu itiraf CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'den geldi.

TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI DA VAR

Sputnik'e konuşan Çeviköz, konferansla ilgili şunları söyledi: "Biz bir kere Suriye’de bütün bileşenlerin görüşlerini temsil edebilecek imkâna kavuşmak istedik. Ve panelistlerimizi seçerken de buna dikkat ettik.

Suriye yönetiminin resmi görüşünü dile getireceğini düşündüğümüz konuşmacılarımız olduğu gibi muhalefetin görüşlerini dile getirecek ve belki Suriye Demokratik Güçleri’nin eğilimini dile getirebilecek katılımcılarımız da var. Bunların doğrudan doğruya o unsurların kendi içinden gelen isimler olması gerekmiyor. Ama panellerde o görüşleri de dile getirebilecek olan Türkiye’den de bazı katılımcılar var, onlar da buna imkan sağlayacaklardır."

Bilindiği üzere terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG, Amerika ile görüşmelerini Suriye Demokratik Güçleri adı altında yapıyor.

Yorumlar