SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1999 yılında hapse girerken okuduğu şiiri paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Instagram hesabı üzerinden fotoğrafıyla birlikte 1999 yılında hapse girdiği dönemde bizzat seslendirdiği Erdem Beyazıt'ın 'Sana Bana ve Ülkemin İnsanlarına Dair' şiirini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şiire olan ilgisi herkes tarafından biliniyor. Erdoğan düzenlediği mitinglerde halka hitap ettiği sırada konuşmasını sık sık şiirlerle süsleyerek, edebiyata olan ilgisini de belli ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, şiire olan ilgisini gösteren yeni bir sosyal medya paylaşımı geldi.

Erdoğan, şahsi hesabından yayınladığı fotoğrafıyla birlikte bir zamanlar bizzat kendisinin de seslendirdiği 'Sana Bana ve Ülkemin İnsanlarına Dair' şiirinden, "Müslüman yürekler bilirim daha, Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet, Eller bilirim haşin hoyrat mert, Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır. Her kırışığı sorulacak bir hesabı, her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır. Bütün bunların üstüne; hepsinin üstüne sevda sözleri söylemeliyim. Vatanım milletim tüm insanlar kardeşlerim." mısralarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımına kısa sürede binlerce yorum ve beğeni geldi.

HAPSE GİRDİĞİ GÜN ÇIKAN KASETTE BU ŞİİRİ OKUMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 Mart 1999 tarihinde okuduğu bir şiir yüzünden hapse mahkum edilmişti. Erdoğan'ın aynı gün çıkan 'Bu Şarkı Burada Bitmez' isimli şiir kasedi, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Instagram hesabından paylaştığı Adil Erdem Beyazıt'e ait mısraları o kasette bizzat kendisi seslendirmişti.

İŞTE ERDOĞAN'IN SESİNDEN 'SANA BANA VE ÜLKEMİN İNSANLARINA DAİR' ŞİİRİ

Yorumlar
Günün Manşetleri