SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4'lü zirve için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dört Zirve’de de göç konusunun görüşüldüğü bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin en az yılda bir kez yapılması konusunda karara vardıklarını söyledi:

"Dörtlü Zirve’de kendileri de buna hak verdiler. Gerek Almanya Başbakanı Merkel, gerek Fransa Cumhurbaşkanı Macron. Tabi hepsinden öte İngiltere Başbakanı Johnson o bu işe çok önem veriyor. Bu Dörtlü Zirve’yi en az yılda bir kez yapmayı karara bağladık. Şimdi ikinci zirveyi de Şubat ayında İstanbul’da yapacağız. Onu aramızda kararlaştırdık."

"TRUMP'IN HAKİKATİN YANINDA YER ALMASI MANİDAR"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” açıklamaları da zirvenin ana gündem maddelerinden biriydi. Erdoğan, Trump’ın Macron ile görüşmesinde Türkiye’yi savunmasını ve Fransa’nın tavrını da şöyle değerlendirdi:

"Macron ile bu konulara hiç girmedik. Ama tabi Sayın Trump ile görüşmesinde Sayın Trump’ın hakikatin yanında yer alması gerçekten manidardı. Çünkü bizim Fransa ile çok farklı bir anlaşmamız var. Fransa-İtalya-Türkiye olarak bu adımı atacağız. Ama bu hala savsaklanıyor. Bunun yanında ikinci bir anlaşmamız daha olacak. Onunla ilgili de yine hala adımı atamıyoruz. Aradaki bu tür sıkıntılar nedeniyle maalesef yürümüyor.

Halbuki onların bize ihtiyacı var, bizim de onlara ihtiyacımız var. ‘Gecikiyor bu işler. Bu adımları atalım ve neticeye yürüyelim’ dedik. O da kabullendi."

Yorumlar
Günün Manşetleri