SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilimize millet bahçesi kazandırma hedefimize yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yeni millet bahçesinin açılışı için Ankara'da düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları:

Aziz milletim, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 9 ayrı şehrimizdeki 10 millet bahçemizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm insanlığın 5 Haziran Çevre Günü'nü tebrik ediyorum. Toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan bahçelerimiz iftihar verici eserlerdir.

"81 İL HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ"

Şehircilik geleneğimizin sembolü olacak millet bahçelerinden 13'ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünle birlikte toplamda 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz. Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.

"81 İLİMİZDE ÖRNEK ALANLAR OLUŞTURDUK"

Türkiye'nin Cumhuriyet dönemindeki şehircilik geçmişi oldukça istikrarsız bir şekilde ilerlemiştir. Son 18 yıldır ülkemiz yılda 500 bin - 1 milyon arasında yeni konut inşaa etmiştir. Başlattığımız kentsel dönüşüm projeleri ile bunu daha da hızlandırdık. Şehirlerimiz gelişirken, park - çocuk oyun alanları gibi alanları da ihmal etmedik. Böylece 81 il ve ilçelerimizde örnek alanlar oluşturduk.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İPTAL ETTİK"

Vatandaşlardan aldığımız değerlendirmeler bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti. 15 ilimizde uygulanacağı ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını iptal etme kararı aldık. Vatandaşımız maske, mesafe ve temizlik kuralarına uymalı. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz."

AÇILAN MİLLET BAHÇELERİ NEREDE?

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ankara 'da düzenlenen törenle açılan projeler arasında İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan millet bahçeleri bulunuyor

Yorumlar
Günün Manşetleri