SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi? Sözcü Kalın'dan net açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları: 

22 Ekim tarihli Soçi Anlaşması çerçevesinde ilk ortak devriye 1 Kasım günü gerçekleşti. Uzunluk olarak yaklaşık 87,5 kilometrelik bir alanda. 4 kirpi ve 26 personelimizin katılımıyla ortak devriye gerçekleşti. Bu süreçte YPG/PKK paçavrasına rastlanmadı. Ortak devriyenin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade edebiliriz. İkinci devriyenin yarın yapılması planlanmaktadır.

"Bu ziyaret sayın Trump'ın daveti üzerine planlandı"

Bu ziyaret sayın Trump'ın daveti üzerine planlandı. Bugüne kadar bununla ilgili değişen bir şey yok. Bir telefon görüşmesinde kendisi davet etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir ziyaret talebi sözkonusu olmamıştır. Ziyaretin olup olmayacağına dair değerlendirmemiz şu anda devam ediyor. Bu ziyarette amacımız ülkemizin çıkarları doğrultusanda somut neticeler elde edebilmektir. Özellikle şunun altını çizmek isterim, bu talep bizden gelmemiştir. Olup olmayacağına dair değerlendirmelerimiz şu aşamada devam etmektedir.

"EYT ve af konusu bugün gündeme gelmedi"

Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu. TBMM çatısı altında değerlendirebilirler. Bugün vatandaşın daha etkin ve kısa sürede yargıda netice almasını sağlayacak düzenlemeler gündemdeydi. Emeklilikte yaşa takılanlar da gündeme gelmedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri