SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşılamada önde gelen ülkelerdeniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı için yayınladığı mesajında, "Sağlık çalışanlarımıza emekleri, gayretleri, fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı törenine video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı:

Sağlık camiamızın değerli mensupları, kıymetli kardeşlerim. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 14 Mart Tıp Bayramı’nın ülkemiz, milletimiz ve sağlık çalışanlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza emekleri, gayretleri, fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında vefat edenler başta olmak üzere dar-ı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

İnsanlık olarak son 1 asrın en ciddi sağlık felaketlerinden birini yaşıyoruz. Şimdiye kadar dünya genelinde 2 milyon 650 bin kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını küresel bir tehdit olmayı sürdürüyor. Salgın, bize “olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözündeki hikmeti bir kez daha göstermiştir. Bu süreç aynı zamanda sağlığa ve sağlık altyapısına yapılan yatırımın ne kadar önemli, ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne sermiştir. Hamdolsun ülkemizde insanların ambulans dahi bulamadığı, hastane kapılarında geri çevrildiği, yaşlı bakım evlerinde ilgisizlikten öldüğü vahim görüntülerin hiçbirine meydan vermedik. Bu süreçte sizlerin yükünü hafifletmek amacıyla aralarında yüksek kapasiteli şehir hastanelerinin de olduğu 25 sağlık tesisiyle 11 ek hizmet binasını hizmete açtık.

"İnsanlar sizlerin bu fedakarlığını asla unutmayacaktır"

En riskli gruplardan başladığımız aşılama çalışmalarında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız. Hiç şüphesiz bu başarıda en büyük pay, gece gündüz demeden insanımızı sağlığına kavuşturmak için koşturan sağlık çalışanlarımıza aittir. Devletimiz ve milletimiz gibi şifa bulmasına vesile olduğunuz insanlar da sizlerin bu fedakarlığını asla unutmayacaktır. Tüm dünyayı derinden sarsan salgına karşı son 1 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmakta kararlıyız.

Rehavete kapılmadan “TAMAM” diyerek sembolleştirdiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına uyarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı tedbirlere riayet ederek sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Sözlerime son verirken, sağlık camiamızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tekrar tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında görev yapan hekimlerimize, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 

Yorumlar
Günün Manşetleri