SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında corona virüs toplantısı başladı

Türkiye'de corona virüsten ilk ölüm gerçekleşirken, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 'Corona virüs zirvesi' toplandı.

Gözler Çankaya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği 'Corona Virüsü' toplantısına çevrildi. İlki 3 Mart günü Çankaya Köşkü’nda yapılan kritik corona virüs toplantısının, ikincisi Beştepe'de, üçüncüsü 80 kişilik katılımla yine Çankaya Köşkü’nde düzenlendi.

Kritik toplantıya Sağlık Bakanı ve bir kaç Bilim Kurulu üyesi de katılıyor. TOBB, Hak-İş gibi sivil toplum kurulu temsilcilerinin de bulunacağı toplantıda ekonomik kararların alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı öncesinde açıklama yaptı:

Hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz.

Günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır.

Covid-19 ile mücadele ederken ekonomide tüm çarkların dönmesini sağlamak kolay değildir.

Ağustos 2018'de yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden kurtulmaya, işlerin yoluna girmeye başladığı dönemde ipin ucunu asla bırakamayız.

Şayet önümüzdeki birkaç haftalık dönemi iyi yönetirsek umduğumuzun ötesinde güzel tablo bizi bekliyor."

FUAT OKTAY VE 15 BAKAN KATILDI

Geniş katılımlı toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu, bazı danışmanlar ve ilgili bazı bürokratlar katılacak. Toplantıda alınan kararlar kamuoyuna Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri