SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın skandal sözlerine ilk kez yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 'Muhalefete destek vererek Erdoğan'ı devireceğiz' sözlerine çok sert ifadelerle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Demokratların Başkanadayı Joe Biden'ın kendisini hedef alan "Erdoğan'ı yenmeleri için muhalifleri desteklemeliyiz" sözlerine sert tepki gösterdi. Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu hezeyana cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi olan Joe Biden'ın kendisini hedef alan "Erdoğan'ı devirmek Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım" sözlerine yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"CEVAP VERMESİ GEREKEN BİZDEN ÖNCE MUHALEFET OLMALIDIR"

"Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştireceklerini kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar. En azından oturup çay içmişliğimiz var. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsınız? Ama kullandılar. Bu hezeyana cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tepkisini tüm şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun bir süre sonra gündeme geldiğine dair bir zırvanın arkasına sığınmıştı."

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri