SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ek koronavirüs tedbirlerini duyurdu

Kabine Toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ek koronavirüs tedbirlerini duyurdu.

Koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunana Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz. Ülkemizde hasta, ağır hasta ve vefat sayılarında azalmış olduğunu görüyoruz." dedi.

"AŞIYI EN KISA ZAMANDA MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

Aşıyı en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunulacağının müjdesini veren Erdoğan, "Yerli aşı üretimiyle ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz. İnşallah bahar aylarında kendi aşımıza kavuşarak çok daha yaygın bir şekilde gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Kamuya ait okul öncesi kurumları ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malüllüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlanması sağlanacaktır. Aileleri maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisi, çocuklarına eğitimden fatura ödemelerine kadar pekçok imkana kavuşacaktır.

Cumhurbaşkanı olarak salgın sürecinin yönetiminde görev alan kurumlarımızın tüm çalışmalarını anlık olarak takip ediyorum. İhtiyaç duyulacak sıkılaştırma veya normalleşme adımlarını istediğimiz zaman atma imkanına sahibiz. dünyanın çoğunun bizden daha kötü durumda olması Türkiye'nin salgınla mücadelede ileride olduğunun işaretidir.

Yorumlar
Günün Manşetleri