SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esma Astsubayımız kadar cesuru yok gibiydi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası'nda konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları:

Birileri yıllarca kadının ismini, sıkıntısını, beklentisini istismar ederek kendisine siyasi rant sağlama peşine düşerken, biz onların yanında yer aldık. Bize göre kadını dışlayan toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir. Hz. Adem ve Hz. Havva'dan beri birlikte yaşamış, birlikte çoğalmış, birlikte dünyanı mamur etmiştir. Anadolu'yu alperenler ve bacılar birlikte ebedi vatanımız yapmıştır. Çocuklarımızla geleceğimizi inşa ettik. Nice kadın kahramanımızın mücadelesi sayesinde istiklalimizi kurtardık. Aybüke Öğretmen ve Esma Astsubay sınırlarımız içinde ve dışında alçakça katledilen yüzlerce kadın bu mücadelenin bayraktarıdır. Esma Astsubayımızla ilgili komutanlarımız ve İçişleri Bakanımızın şu tespitleri çok ilginçti; özellikle bomba imha olaylarında bir bayan, bir kadın olarak onun kadar cesur ve maharetli yok gibiydi. Nitekim bomba imha olayında da bunu yaparken şehit oldu. 

Şehitlerimiz için söyleyeceğimiz pek bir şey yok, onlar peygamber efendimizin komşuları, makamları çok yüce. Onlar birer rehber. Suriye'deki ve sınırlarımız içindeki terörle mücadelede görevlerini yerine getiren kadın sağlık görevlilerimizi tebrik ediyorum. 

"KADIN OLMADAN AİLE DİREĞİNİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Kadının konuşulduğu yerde aileden söz etmemek mümkün değildir. Kadın ailenin direğidir. Şayet, kadının Allah vergisi o kucaklayıcılığı, kollayıcılığı, şefkati, merhameti olmasa aile kurumunun ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Bu yaklaşımın kadına çok büyük sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Bugün gelişmiş ülkelerin en büyük sorunu, aile kurumunun kısmen yıkılmış olmasıdır. Türkiye gibi ülkeleri bekleyen en büyük tehlike de aile kurumunun sarsılmasıdır. Aile ile kadını, kadın ile erkeği, kadın ile çocuğu birbirinden ayırmaya, birbirine rakip haline getiren zihniyet bize ait değildi. Siyaset de kariyer de kadının aile içindeki önemini ortadan kaldırmaz.

Yorumlar
Günün Manşetleri