SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'de gelişmeler lehimize döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılış dersinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademinin açılış dersinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde bir süredir siyasetin itibarını düşürmeye yönelik kampanyalar yürütülüyor." ifadelerini kullandı. 

"Teşkilatlarımızın kapı kapı dolaşarak davamızı anlatmasını çok önemsiyorum" diyen Erdoğan, "Ocak ayında AK Parti'ye 45 bin yeni üye yapıldı" açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yakında iktidara geliyoruz" açıklamasına değinen Erdoğan,  "Tek partili dönemden bu yana "Geliyoruz..." diyorsunuz. Bu millet size buraları teslim etmez." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK PARTİ'YE 45 BİN YENİ ÜYE

- Ülkemizde bir süredir siyasetin itibarını düşürmeye yönelik kampanyalar yürütülüyor. Teşkilatlarımızın kapı kapı dolaşarak davamızı anlatmasını çok önemsiyorum. Ocak ayında AK Parti'ye 45 bin yeni üye yapıldı. Siyasetteki makamlar orada sonsuza kadar kalmak için değil en doğru ve hayırlı hizmetleri vermek için vardır. Siyaset yaparken elde edilen makamların milletin emaneti olduğunu kimse aklından çıkarmamalı.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

-Tek partili dönemden bu yana "Geliyoruz..." diyorsunuz. Bu millet size buraları teslim etmez.

Adaletin olmadığı yer oksijensiz dünya gibidir. Orada yaşanmaz.

LİBYA'DA İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

İşte şu anda Libya ile yaptığımız anlaşmada malum çevreleri çıldırtan da bu. Libya iyi gidiyor. O gayrimeşru Hafter var ya, bir yerlerden asker desteği alıyor ve biz de Libya'da askeri eğitim desteği ayrıca eğitimini alan askerlerle beraber daha önce lehine gelişen yapıyı tersine döndürdük.

İDLİB'DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR

Aynı şekilde İdlib. İdlib'de de gelişmeler lehe döndü. 3 şehidimiz var. Onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada devam ediyor. 911 km sınırımız var. Bu sınırları Bay Kemal çizmedi. Sen anlamazsın bu işlerden, sen bu işin cahilisin. Bizi taciz eden kim olursa olsun tepesine bineriz. Biz orada Suriye Ulusal Milli Ordusu'yla oradayız. Bu şekilde mücadeleyi sürdürüyor. Biz bu bölgede terör istemiyoruz. Batısından doğusuna bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Yüz binlerce vatandaşını öldüren Esed'i kalkıp dost olarak görmek mümkün değil. Varsın o, Bay Kemal'in dostu olsun, bizim dostumuz olamaz

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri