SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Geri dönmemiz söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Piri Reis için düzenlenen törende Libya ile imzalanan anlaşmalardan geri dönülmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Piri Reis için düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları:

Denizcilerimizin ağırlıklı olduğu şurada Doğu Akdeniz ve Libya politikalarımız üzerinde durmak istiyorum. Yunanistan ve kimi ülkeler Türkiye'yi adeta denize adım atamaz hale getirmek içindeydi. Kimi Arap ülkeleri ve İsrail'in de benzer çalışmalar içinde olduğunu biliyoruz. Geldiğimiz noktada artık bu suskun ve çekingen politikayı sürdürme lüksümüz yoktur. Şayet KKTC ve Libya ile başlattığımız süreçten vazgeçersek, bize denize girecek kıyı, olta atacak sahil bile bırakmayacaklar. Karşımızdakilerin hak, hukuk, adalet, insaf gibi bir durumları yok. Ellerinden gelse bizi sadece Anadolu'dan değil, dünyadan kökümüzü kazıyacaklar. Ülkemiz artık bu tür sinsi ve açık saldırılara karşı kendi hakkını ve hukukunu koruyabilecek güce, iradeye sahiptir.

Meşru Libya yönetimi ile yaptığımız anlaşma bundan 10 yıl önce hazırlanan haritalar üzerinden yürütülmüş ve yapılmıştır. Bu anlaşmanın gereğini yerine getireceğiz. Hiç kimse bizi dışlama, kıyılara hapsetme, ekonomik çıkarları elimizden almak için karşımıza gelmesin. En uzun kıyı sahibi ülke olarak haklarımızı korumak için mücadele etmekte kararlıyız. 

"TÜRKİYE LİBYA ANLAŞMASINDA GERİ DÖNMEYECEKTİR"

Türkiye'yi durdurmak için terör örgütleri dahil, akıl ve izanla izahı olmayan tehdit dahil tüm yolları denediler. Hala deniyorlar. Allah'ın yardımı, milletimizin direyati ve desteği ile önümüze kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürümeyi devam ettiriyoruz. Suriye'deki harekatta nasıl büyük bir oyunu bozduğumuz ortadayken, bunları kötülemek için çırpınanlar hala mevcut. Bazı gafiller, 'Libya nere Türkiye nere' diyebiliyorlar. BM'nin tanıdığı meşru hükümet yerine bir savaş baronun illegal bir şahsa sahip çıkıyorlar. Türkiye ile Libya denizden komşudur. Biz Libya ile Akdeniz'de her türlü işbirliğine hak sahibiyiz. Gazi Mustafa Kemal'in Libya'daki mücadelesini de unutmamalıyız. Libya bizim canımız pahasına yanında yer almamız gereken bir yerdir. Türkiye Libya mutabakatından geri dönmeyecektir. Gerekirse karada, denizde ve havada her türlü imkanımızı değerlendireceğiz."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri