SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şartlar yerine getirilmezse kaldığımız yerden devam ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Tanıtım günleri toplantısında vatandaşlara seslendi. ABD ile varılan anlaşmaya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "720 saatlik süre sona erdiğinde anlaşma kuralları yerine getirilmezse harekat kaldığı yerden tekrar devam eder" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Tanıtım günleri toplantısında vatandaşlara sesleniyor.

81 vilayetimizin her biri kıymetli ve değerlidir. Şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes vatan toprağının her bir karışının gönlğmüzde yeri vardır. İnsanlarımız ve şehirlerimiz arasında hiç ayrım yapmadık.

Türkiye'nin renklerini aynı samimiyet ile kucakladık. Sizlerden aldığımız cesaretle bugüne kadar olduğu gibi 82 milyonun her ferdine hizmet götüreceğiz. Bağımsızlığımızın timsali olan ezanlarımızı daha gür nidayla okuyacağız. Türkiye'nin, Türk milletinin başını daima dik tutacağız. Bu milleti asla hayal kırıklığına uğratmayacağız.

Seçimlerde Rize'nin şampiyon olması bir gelenek haline geldi. Bana ve partime verdiğiniz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Rize'de açılışını yaptığımız eserlerin tekrar milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart seçimlerin çok güçlü destek veren Rizeli kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.

Şehit kanları ile sulanmış her ilimiz çok değerlidir. 40 yıllık siyasi hayatımızda asla bölgecilik yapmadık. Ayrıma asla gitmedik. Laz, Çerkez demeden Türkiye'nin reklerini aynı samimiyetle kuçakladık. Çünkü yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.

Rize bize duasıyla desteğiyle bize eşlik etti. Bizi hiçbir zman yalnız bırakmadı. 94'de Belediye başkanı olduğumda yanımda Rizeliler vardı. 2002'de AK Parti'yi kurarken desteklerinizi yanımda buldum. Bugün de hayır dualarınızı talep ediyorum. Bu ten bu canda olduğunu sürece sizleri sevmeye hizmet etmeye devam edeceğiz. 

Türk Milletinin başının dik tutmaya devam edeceğiz. Kardeşlik türkülerimizi daha gür şekilde şöyleyeceğiz. Rabiamıza daha sıkı sarılacağız. 80 milyon olarak bir olacağız.

Rizeliler atmaca gibi atak, karadeniz gibi kabına sığmayan bir milletir. Bırakalım sigarayı içelim Rize çayı. Bugün bir söz verin bu melaneti bırakalım. Hem kasaya, hem keseye hem de sağlığa zarar. Bakın ben nasihatte bulunmuyor ama sevdiklerime söylüyorum. Bu haram... Diyanet İşleri Bakanımız'da söyledi.

Adamlar bize elektronik sigara satıyor. Sigaranın elektroniği mi olur. Bunun için bizden yer istiyorlar. Vermedim vermem... 

Ticaret bakanıma da söylüyorum bunları asla ülkemize sokmayacaksınız. Asla müsade de etmeyeceğiz. Baylar bayanlar içmeyin... İlla bir şey içecekseniz çay için.

Sigara ve diğer tütün ürünlerine karşı verdiğim mücadelemi biliyorsunuz. Dumansız Hava Sahası için başlattığımız uygulamayla mücadelemiz sürüyor. Sigaraya karşı bakış açısını değiştirdik... Artık insanlar sigaraya özenmiyor bela olarak görüyor. Bireyler temiz hava solumak istiyor.

Bir dönem kapalı alanlarda sigara içiliyordu. Sinema ve tiyatrolarda tütün ürünlerinin reklamının yapılmasını yasakladık. Artık tek tip sigara paketi uygulamasına geçeceğiz... Sigara özendiren paketler olmayacak.

Dünyada günde 20 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Devlet olarak tek bir vatandaşımızın bile sigara illetine düşmesine müsaade edemeyiz. Sanatçılardan ve topluma  maal olmuş vatandaşlarımdan bu konuda destek bekliyoruz.  

Türkiye son 17 yılda da markalaşma açısından büyük yol kat etmiştir. Ama geldiğimiz yeri yeterli bulmuyoruz. Bizim ürünlerimiz başkalarını değil ülkemizi temsil etmelidir.

Türkiye artık 17 yıl öncesinin Türkiye'si değil. İnsanımızın zihnine vurulan brangaları yıktık. Birlikte olursa aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığını gösterdik. Vatamızın bekası oldumu kimsenin icaazetini aramayız.

Barış Pınarı Harekatı ile bu arademizi bir kez daha göstermiş olduk. Kısa sürede TSK ve Suriye Milli Ordusu'nun azmiyle büyük başarılara imza attık. 

120 saatlik süre bittiği an anlaşmalara uymazlarsa kaldığımız yerden devam ederiz. Bunu Trump'ın gönderdiği heyete söyledim. Salı günü de Putin'le Soçi'deyiz. Attığımız adımların tamamı topraklarımızın korumak içindir.

Ülkemiz Barış Pınarı Harekatı ile Suriye sınırına kurulmaya çalışılan terör koridoruna öldürücü darbeyi vurmuştur. Perşembe günü ABD ile yaptığımız anlaşma masada aldığımız başarıdır.

Dikkat edin terör örgütleri ile değil ABD ile anlaştık. Bazıları bu durumu saptırıyor... Son teröristi bölgeden temizleyene kadar mücadelemiz sürecek.

Bu sabah İngiltere Başbakanı ile de bunları konuştuk. Teröristlerle birlikte hareket etmeyin. NATO'da beraberiz dedim. Ama teröristler NATO'ya girdiyse benim haberim yok.

17 Ekim Türkiye ve ABD arasında yeni bir sıçrama noktası olmasını temenni ediyorum. Bölgemizin başarısı için tüm dostlarımızla çalışmaya gayret ediyoruz. 

Yorumlar
Günün Manşetleri