SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sen de kapıları aç!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Kahraman Kadınları" programında Yunanistan'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce ekranda annelerin ne güzel ifadelerini izledik, dinledik. Bizim inancımızda şahadet nasıl en yüksek mertebeyse, şehit annesi ve çocuğu olmak da özel bir statüdür. Bize düşen görev şehitlerin emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Hamd olsun ülkemizde bu konuda oldukça güçlü bir sistem kurduk. Bu ülkenin milletimizin her bir ferdinin, şehitlerimizin ailelerinin dualarıyla ayakta durduğuna tüm kalbimde inanıyorum. Toprak tarladır, arazidir. Şehit kanlarıyla yoğrulduğu zaman onun adı vatandır. Üzerinde bulunduğumuz bu vatanı, vatan yapan o şehitlerimizin kanlarıdır. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Şehitlerimizin mekanları zaten belli, cennet. Makamlarının ali olmasını diliyorum. " dedi.

"BİZİM KADINA BAKIŞIMIZ ÇOK NETTİR"

Bizim kadına bakışımız çok açık ve nettir diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk insandan beri, insanlığın yarısı erkek, yarısı kadındır. Hangisini çıkarırsanız çıkarın geriye insanlıktan eser kalmaz. Annelerimize, kız kardeşlerimize, evlatlarımıza göstereceğimiz sevgi, muhabbet tüm insanlık adınadır. Erkek için kendimiz için ne istiyorsak, kadınlar için de aynı duygular içinde olmamız gerekiyor. Kadını insan değil, meta olarak gören, cinsiyetinden dolayı zulmeden hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz. Artık biz cahiliye döneminin kız çocuklarını diri diri gömen bir asrı yaşamak istemiyoruz. Hamd olsun bizim inancımızın, kültürümüzün özünde böyle bir ayrımcılık yoktur." vurgusunu yaptı.

SEN DE KAPILARINI AÇ

Sınırındaki mültecilere sert müdahalelerde bulunan Yunanistan'a çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 Mart kutlamaları gayet önemlidir. Suriye'de 9 yıldır süren insani krizde hayatını kaybeden 1 milyona yakın insandan çok önemli bölümü kadın ve çocuk olduğu halde bu konuya kimsenin güçlü bir şekilde dikkat çektiğini görmedik. Ne yazık ki hiçbir ülkenin bu konuda hassasiyeti yok. Sadece laf laf laf. Avrupa kapılarına dayanan yüzbinlerce insan içinde kadınlara yapılan eziyetleri, geri gönderme çabalarını kimsenin kınadığını da işitmedik. Ey Yunanistan sen de kapılarını aç, Avrupa'nın diğer ülkelerine gitsinler. Bu işin başka çıkışı yok. Adil yük paylaşımı diyorsak, buna ortak arıyoruz. Bizde 3,5 milyon mülteci var, kapımıza dayanan 1,5 milyon var. Geçici de olsa bir ateşkes imzaladık. Temenni ederim ki bu burada kalır." ifadelerini kullandı. 

EN HAYIRLI OLANI ARAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Kadın bedenini şatafatlı kıyafetler altında metalaştıran ironiyi de sizlerin takdirine bırakıyorum. Ağızlarından kadın haklarını düşürmeyenlerin, yaşamak isteyen kadınlara hayat hakkı tanınmaması karşısında sergiledikleri suskunluğu da size bırakıyorum. Ne zaman ki 8 Mart'ı sadece belirli bir kesimin değil, tüm kadınların meselelerinin konuşulduğu bir tarih haline getirirsek o zaman 8 Mart'a kavuşmuş olacağız. Biz kendi adımıza insan ve kadın meselesini medeniyetimizin ve kültürümüzün işaret ettiği eşref-i mahlukat içerisinde savunmaya devam edeceğiz. Erkek, kadın tüm insanlık için en hayırlı olanı aramayı sürdüreceğiz. 

Yorumlar
Günün Manşetleri