SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abdullah Gül Şevket Kazan'ın cenazesinde buluştu

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan'a karşı yaptığı gizli kapaklı muhalefet girişimleri sebebiyle tepkileri üzerine çekmişti. Araları uzun süredir bozuk olan iki isim eski bakan Şevket Kazan'ın cenaze töreninde bir arada görüntülendi.

Refah Partisi ve Milli Selamet Partisi dönemlerinde Adalet ve Çalışma Bakanlıkları görevlerini ifa eden Şevket Kazan, dün Ankara'da tedavi gördüğü hastahanede vefat etmişti.

Milli Görüş geleneğinden gelen birçok ismin yakinen tanıdığı Kazan'ın cenaze töreni son günlerde bir arada görülmesi oldukça zor olan siyasilerin de aynı karede görüntülenmesine vesile oldu.

Aynı siyasi ekolden gelen birçok isim Şevket Kazan'a karşı son vazifelerini yerine getirmek için cenaze töreninde hazır bulundular. O isimler arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş, Abdullah Gül, Temel Karamollaoğlu, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini yarı yolda bırakarak muhalif isimlerle sık sık görüşen Abdullah Gül ile uzun süredir aynı karede görüntülenmiyordu. Kazan'ın cenazesinde iki isim kameralara yan yana beraber yansıdılar.