SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan'a çağrı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde video konferans yöntemiyle gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin IMF sevdasının gerisindeyse Türkiye'yi geçmişteki siyasi ve ekonomik teslimiyet devrine döndürme özlemi vardır." diyen Erdoğan, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu borcu 2013 yılının Mayıs ayına kadar ödediklerini ve o defteri kapattıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben IMF'nin başkanına, 'Siz bize siyasi noktada rol biçemezsiniz.' dedim. Bunu şu anda bir parti kurmuş olan zat da çok iyi bilir. O da yanımdaydı. Davos'ta bu görüşmeyi yaptık. 'Siz sadece gelirsiniz, borç alacak ilişkilerimizi incelersiniz ama bize siyasi rol biçemezsiniz.' Eğer dürüstse ahlaklıysa bunu kendisinin de itiraf etmesi gerekir ama onlar IMF'ye böyle bir ifade kullanamazlar. IMF'nin yöneticilerine karşı bunlar kalkıp da böyle bir duruş sergileyemezler. Şu anda bile bunlar hala 'IMF ile irtibatlarımızı sürdürmemiz gerekir.' diyorlar, 'IMF'den borç almamız gerekir.' diyorlar. Kendisi çok iyi bilir, IMF'nin bizden 5 milyar dolar borç istediğini çok iyi bilir. Biz güçlü olmasaydık onlar bizden bu borcu istemezlerdi. Peki, ben ne dedim. Kendisine 'Verin.' dedim. 'Verin. Bizden bugün borç alan yarın da bizden talimat alır.' Bunları hep konuştuk.

Eğer dürüstseler, yalan konuşmazlarsa bunu itiraf ederler ama edemezler. Ülkemizde IMF defterini bir daha açmayacağımızı söylememe rağmen dışarıdan ve içeriden yapılan bunca tazyik ki bunların en önemli rolünü CHP biçiyor, sürekli bunu itiraf ediyor. Aldığımız kararın doğruluğunu da her şey gösteriyor. Ülkemizi IMF'nin boyunduruğuna sokmak için beyhude çabaladıklarını CHP'lilere bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Yorumlar 9 Yorum
Günün Manşetleri