SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına kritik uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda 2023 seçimleri ve genç seçmenler ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1994'ten itibaren başta İstanbul olmak üzere ülkemizin birçok şehrinde hizmet ve samimiyet sınavını verdiğimiz için milletimiz bize Türkiye'nin yönetimini emanet etti. Yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının, memnuniyetsizliğin bedelini ülke çapında öderiz. Ufkunuzu şehrin sınırlarına hapsetmemelisiniz. AK Partili bir belediye başkanı olarak sizler 83 milyonun her bir ferdinin mesuliyetini omuzlarınızda hissetmelisiniz. Biz de size destek verecek, her türlü katkıyı sunacağız. Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz." vurgusunu yaptı.

"SEÇİMLERE ÇOK DAHA FARKLI VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE GİRECEĞİZ"

AK Parti olarak gençleri hep el üstünde tuttuk, hep öncelik verdik diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaseti gençleştiren, gençleri Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi yapan AK Parti'dir. Bizim için yaş 30'dur. 30'a gelen genç bir üst sınıfa terfi eder. Bizim 1 milyona yakın gencimiz üyemizdir. Kadınlarda da 5 milyon üyemiz var. Kadınlar da ana kademenin en önemli unsurlarıdır. Diğer partilerin böyle üye kaydı söz konusu değil. AK Parti üye kaydında bu noktada. Şimdi hedefimiz, yılda 1 milyon olmak üzere seçime kadar 4 milyon üye kaydını gerçekleştirmek. Seçimlere çok daha güçlü, çok daha farklı şekilde gireceğiz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Gençlerin nüfus içindeki yüksek oranını bildiğimiz için hizmetlerimizde planlamada gençlerimizi her zaman dikkate alıyoruz. Yerel Yönetimler Başkanlığımız bir proje hazırlığı içinde. 3 yıllık yoğun ve titiz çalışmanın neticesinde kapsamlı belediye gençlik faaliyetleri modellemesi çıktı. Gençlerimizin kişilik ve karakter gelişiminin desteklenmesi, spor faaliyetleri ile fiziksel gelişimlere katkı sunulması, kariyer planlamalarında kabiliyetlerin keşfedilmesi, teknoloji ve her türlü imkanı faydalı biçimde kullanmaları hedefleniyor. Bu çalışma ile aynı zamanda belediyelerimizin bir birleri arasında tecrübe paylaşımına vesile olacağız. Biz de belli aralıklarla çalışmayı takip edecek, ilgililerden bilgi alacağız. 2023'e giden yolda, önemli adım olarak gördüğüm bu projeye sahip çıkmanızı istiyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri