SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin dönüşü net mesajlar

Libya Konferansı için gittiği Berlin'den dönerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçağındaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Libya'da yaşanan sürece ilişkin net mesajlar verdi.

Libya Konferansı için gittiği Berlin'den dönerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uçağındaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Libya'da yaşanan sürece ilişkin net mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu süreçte üzerimize düşenleri yapmış olduk. Şu an itibarıyla geldiğimiz noktayı değerlendirme fırsatını bulduk ve söylenmesi gereken neyse bunları da kendilerine söyledik. Ama özellikle yol boyunca ne kadar uyarlar uymazlar bunu göreceğiz. Uymadıkları anda da gereğini yapacağız. Şu an itibarıyla bize “Niçin şunu yaptınız?” sorusunu pek soramıyorlar. En çok ve en ileri sordukları soru “Bundan sonra buraya siz askeri güç gönderecek misiniz?” Bizim de onlara verdiğimiz cevap şu oldu; “Biz buraya şu anda askeri güç göndermiyoruz. Biz sadece eğitmen olarak, eğitici olarak buraya bir kadro gönderdik o kadar." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE ARA BULUCU MU?

Erdoğan, "Burada arabulucu sıfatıyla bulunmayı kabul edemeyeceğimizi zaten Sayın Putin'e başta da söyledim. Sayın Putin burada “Ben Hafter’ tarafını halledeceğim. Siz de Sarrac’ı hallederseniz bu işi çözüme kavuşturalım” yaklaşım tarzında. Bizim ikimizin arasındaki böyle bir yaklaşım tarzıdır. Yoksa ben bu noktada siyaset anlayışımda bir teröristle asla masaya oturmam, masaya oturulmasına da müsaade etmem. Mesela Sayın Trump’ın YPG ve malum terörist Abdi Şahin’le ilgili adeta “bunu kabul et” diyecek kadar maalesef ileriye gitme durumu olmuştu. Ben de “Sayın Başkan, ben bir teröristle asla masaya oturmam” demiştim. “Hem terörle mücadele diyeceğiz, uluslararası terörle mücadelede çok ciddi kayıplar vereceğiz, ondan sonra da teröristi kabul edeceğiz. Ben bunu yapmam” dedim. Aynı şeyi Putin de yapıyor. Tabi bu biraz insanın, siyasetçinin bakışıyla veyahut da kendi karakteri ile alakalı bir olay." şeklinde konuştu

FİZAN'IN YERİNİ DE BİLMEZ

Gazetecilerin, "Kılıçdaroğlu, “Fizan çöllerinde askerimizin ne işi var? demişti…" sözlerine hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Fizan’ın yerini de bilmez. Biz Fizan’a göndermiyoruz ki Trablus’a gönderiyoruz." sözleriyle yanıt verdi.

Yorumlar
Günün Manşetleri