SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında Doğu Akdeniz ile ilgili dikkat çekici mesajlar verdi.

Doğu Akdeniz'de yaşanan sürece değinene Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de bir süredir yaşanan gerilimin gerisinde kazanan hepsini alır anlayışıyla hareket eden ülkeler bulunuyor. Ülkemizi dışlama amaçlı nafile adımların kesinlikle başarı şansı yoktur. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, meşru çıkarlarında gözümüz bulunmuyor." dedi.

Erdoğan, "Yunanistan ile Kıbrıs Rum kesiminin maksimalit taleplerle attıkları tek yanlı adımlar atmıştır. Bölgedeki doğal kaynaklar sözkonusu olduğunda ülkemizin yok sayılması ne akıl, ne vicdan ne de uluslararası hukukla izah edilebilir. Anlaşmalarımızın samimi diyalogla, uluslararası hukukla çözümü öncelikli tercimizdir. Ancak saldırıya asla müsamaha göstermeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Diyalog ve iş birliğini tesis edecek çağrımızı bu amaçla buradan yinelemek istiyoruz. İçinde Kıbrıs Türklerinin de yer aldığı bölgesel bir konferans düzenlenmesini teklif ediyoruz." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Uluslararası anlaşmaları hiçe sayanan Rum tarafı, Kıbrıs Türkleri'ni azınlık yapmayı hatta tümüyle adadan tasfiye etmeyi amaçlıyor. Kıbrıs Türk halkını hiçbir zaman haklı davasında yalnız bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız. Kıbrıs Türk halkının güvenliği ile adadaki tarihsel, siyasi hakları teminat altına alacak her çözümü destekleyeceğiz.

Yorumlar
Günün Manşetleri