SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Engin Özkoç'a 1 milyonluk tazminat davası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret eden CHP’li Engin Özkoç hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlatmış, Engin Özkoç'un Meclis'te yaptığı basın toplantısında Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli sözler sarf edildiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

Açıklamada, Özkoç'un Twitter hesabından yaptığı paylaşım ve TBMM'deki konuşma içeriğinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçu kapsamında kaldığının değerlendirildiği ve hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir" açıklamasında bulunmuştu.

ÖZKOÇ'UN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan hakkında skandal ifadeler kullamıştı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri