SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Erken seçim' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında 'erken seçim' polemiklerine ilişkin net konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Defaatle söyledim, Cumhur İttifakımızda sayın Bahçeli de söyledi. Bizim seçimimiz 2023 Haziran'dır. Buradan bizim sapmamız sözkonusu değildir. Bazı yalan yanlış tarih açıklayanlar kendilerini buğday ambarında sananlardır. Biz bu ülkede açıklanan tarihlerde seçim yapmasını birilerine öğreteceğiz. Bunu öğrenecekler. Şu anda hazırlıklarımızı 2023 Haziran'ına yapıyoruz. Kongrelerimiz yürüyor şu anda." açıklamasında bulundu.

SARAY'A GİDEN CHP'Lİ İDDİASI 

Saray'a giden CHP'li iddiaları kesin bir dille bir kez daha yalanlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu 'ben bu saraya gitmem' dedi. Ve bir kere sayın Bahçeli, Kılıçdaroğlu böyle bir grup olarak ikili-üçlü gelme durumu olmuştu geldiler. Bazı meseleleri orada görüşme fırsatımız olmuştu. Tabii onun dışında kendisi sürekli zaten kimsenin saraya gitmemesi gerekir diyor, külliye diyemiyor. Hiçbir CHP'li kalkıp da külliyeye gelmiş değil. Sadece sayın İnce partimizin genel merkezine Cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman geldi. Benim yanımda arkadaşlarım, onun yanında arkadaşları vardı, nezaket ziyaretinde bulundu. O da saraya gelmiş değil, onların diliyle konuşuyorum, külliyeye gelmiş değil. Bunun gizli saklısı yok." dedi.

BENİM KARAKTERİMDE KILIÇDAROĞLU KARAKTERİ YOK

Peki külliyeye gelen CHP'li milletvekili olursa benim bunu gizlemekten kaçmak gibi derdim olmaz ki, rahat rahat söylerim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi: Benim karakterimde Kılıçdaroğlu karakteri yok, cibiliyeti ona müsaade etmez. Rahmi Turan'la ilgili söylenen ifadelerde kendini çok açık net gösteriyor. Böyle bir şey mümkün değil. Kaldı ki, külliyeyle ilgili kaçaksaray ifadesini defaetle kullandı. Buna yönelik olarak Danıştay'ın açık kararlarını ortaya koyduk. Böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını ortaya koyduk. Burada ben kendime mi yaptım. Bu külliye milletin. Burası bizim şanımız, şerefimiz.

Yorumlar
Günün Manşetleri