SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a çok sert cevap! Bu iş boru göstermeye benzemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda tüm milletvekillerinin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a dava açması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına tepki gösterdi. "Bütün milletvekilleri dava açmalı" diyen Erdoğan, Başbuğ'u ise "Bu iş boru göstermeye benzemez" sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: 

İLKER BAŞBUĞ'A ÇOK SERT TEPKİ

Türkiye'de sürekli tuzak kuran, bu yüce kurumu yıpratmaya çalışan bir grup var. Faşistin önde giden olan jakoben zihniyetin oyunuyla karşı karşıyayız. 25 Haziran 2009 tarihinde grubu bulunan 4 partiyle gerçekleştirmiştir. Bunlarıdan biri de CHP'dir.

Durmuş saat bile günde 2 saat doğruyu gösterebilir. O dönem CHP doğru bir tutum sergilemiştir. AK Parti'ye görüşmeye gelenlerden biri de Kılıçdaroğlu'dur. Sonuçta bu düzenleme uzlaşma ile kanunlaşmıştır. Düzenlemenin amacı darbelere zemin hazırlayan, hukukun işlenmesinin önüne geçen engellerin kaldırılmasıdır.

Eski bir genelkurmay başkanı bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisimizi itham eden açıklamalar yapmtı. Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle gündemi meşgul eden kendisini çok iyi tanırım. Ben vekil arkadaşlarıma söylüyorum, süratle bu hukukun gereği neyse yapmamız lazım. Parlementonun bütün üyelerine sesleniyorum kendisine bizzat dava açılmalıdır. Bu boru göstermeye benzemez. Parlamento hukuku boruyla sindirilemez. Emekli bir askerin peşine düşüp Meclis'i, yasama dokunulmazlığını izama yeltenenler herhalde kendi geçmişlerinden utanıyorlardır. "

Yorumlar
Günün Manşetleri