SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tarihi ayar

Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a tarihi hatırlatmalara yaparak sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda bakıyorum da Fransa'nın başındaki zat durmadan bana saldırıyor. Yahu senin benimle ne işin var? Sen önce Cezayir'in hesabını ver! Senin büyüklerin Cezayir'de 1 milyon insanı öldürdü, onun hesabını ver. Sen önce Ruanda'nın hesabını ver, yüzbinlerce insanı öldürdün. Ama Türk'ün ve Türkiye'nin ne de ecdadımızın geçmişinde böyle bir şey sözkonusu değil. Bizim ellerimizde kan yok ama sizde kan var." serzenişinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi:

Sürgünlerle yerinden yurdundan edilen, dinini, dilini, ismini değiştirmeye zorlanan Asyalı kardeşlerimiz için bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Gettolara sıkıştırılmış faşizmin, suç şebekelerin insafına bırakılmış Batılı kardeşlerimiz için de bunu başarmak mecburiyetindeyiz.

Diyorlar ki, Türkiye Libya'dan, Karabağ'dan askerini çeksin. O topraklar kimindi? O topraklar Azerbaycanlı kardeşlerimizdi. Şimdi kendi göbeğini Azeri kardeşlerimiz kendileri kesti ve biz de elimizden gelen desteği verdik ve böylece Karabağ sahiplerinin eline geçti.

Macron şimdi haber gönderiyor, Libya'dan Türkiye askerini çeksin. Sen önce bu aklı kendine sakla.Bak orada Mali'nin askerleri var. Siz onları bir çekin, ondan sonra bunları sizinle konuşalım. Biz askeri ve güvenlik işbirliği anlaşmamız olan Libya ile anlaşmamızın gereğini yaptık. Orada sadece eğitim için varız. Bugün yeryüzünde adaleti tesis etmenin yolu gökyüzünde güçlü bir şekilde varolmaktan geçiyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri