SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia ile ortak basın toplantısında son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 3 milyar dolara çıkarma irademizi teyit ettik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından resmi törenle karşılanan Gakharia, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

GÜRCİSTAN İLE TİCARET HACMİ

-Ticaret hacmimizi 3 milyar dolara çıkarma irademizi teyit ettik. Trans-Anadolu Doğalgaz Boru Hattı ile bölgemizi merkez konumuna getirdik. Ulaştırmada Bakü-Tiflis-Kars tarihi bir adımdı. Bu demiryolunun açılması ile üç dost ülke birbirine farklı bir şekilde bağlanmış oldu.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

-Silahlı kuvvetlerimiz arasında Türkiye ve Gürcistan'da ortak tatbikatlar düzenlemeye devam ettik. Savunma sanayi alanında daha sıkı ilişkileri temenni ediyoruz. Görüşmelerimizde FETÖ'ye karşı işbirliğini de teyit ettik.

GÜRCÜ BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia'nın açıklamasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlamak isterim. Türk halkına refah ve esenlik dilerim. Yaptığımız görüşmelerde güvenlik ve kültür gibi konuları ele aldık ve ticaret ve ekonomi konularını vurguladık. Türkiye Gürcistan'ın birinci ticaret ortağıdır ama daha büyük perspektiflerimiz var ve mevcut rakamların daha da artması gerektiğini düşünüyoruz. Bakanlar Kurulumuz bu konu üzerinde çalışacak.

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ

-Gürcistan'ın Türkiye ile stratejik anlamda çok önemli işbirlikleri mevcuttur. Enerji konusunda işbirliğimize de büyük önem veriyoruz.

Yorumlar
Günün Manşetleri