SİYASET

Daily Sabah’ın Süleyman Soylu haberi gündem olmuştu! Açıklama geldi

Daily Sabah Süleyman Soylu istifa haberi sosyal medyada gündem olmuştu. Süleyman Soylu'nun istifa haberinde Türkçe manası 'çuvallamak' olan ifadelere yer veren Daily Sabah'tan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Dün akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı kararının ardından oluşan görüntülerin tüm sorumluluğunu kabul ederek siyasi tarihimizde görülmeye alışık olunmayan bir şekilde kendi istifasını verdi.

Birçok kesim Süleyman Soylu'nun onurlu bir davranış gösterdiğini söylese de ekseriyet Bakan Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmemesi için çağrıda bulundu.

DAİLY SABAH'IN İSTİFA HABERİ TEPKİ TOPLADI

Haber sitelerinin ve medya kuruluşlarının gündeminde de Soylu'nun istifası vardı.

Sabah Gazetesi'nin yurt dışı yayın organı Daily Sabah, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa haberinde Türkçe manası 'çuvallamak' olan 'botched' kelimesini kullandığı için ve sokağa çıkma yasağında 250 bin kişinin marketlere akın ettiğini belirttiği için büyük tepki topladı.

'İSTİFA MEKTUBUNDAKİ İFADELERİ REFERANS ALDIK'

Gazete, gelen tepkilerin artması üzrine bir açıklama yapma gereği duydu. Daily Sabah Ankara Temsilcisi Nur Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Gazetemizin #sondakika olarak duyurduğu aşağıda yer alan tweetin tamamen Sn. İçişleri Bakanı’nın istifa mektubundaki ifadeler referans alınarak yazılmış olduğunu iletti editör arkadaşlarım.Buradan bir çatışma,maksat bir kötülük çıkarmak beyhude,özellikle meslektaşlara duyurulur'' ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam saatlerinde, Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı kararının ardından fırın ve marketlerde oluşan kalabalığın sorumluluğunu üstlenerek istifa ettiğini duyurmuştu.

Soylu'nun istifa kararı, Cumhurbaşkanlığım tarafından kabul edilmedi. Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı haberi bu sözlerle duyurdu:

Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.
Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri