SİYASET

Davutoğlu bu kez Bilal Erdoğan'ı ima etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeni bir geleceğe yürüyen gelecek öncüleri olduklarını belirterek, ülkedeki korku iklimini dağıtacaklarını söyledi.

Davutoğlu, İstanbul Küçükçekmece’deki partisinin il başkanlığı açılışında yaptığı konuşmada, cemrenin havaya düşmesinin baharın habercisi, Gelecek Partisi’nin de ülke iklimine bir bahar habercisi olduğunu söyledi.


Türkiye’de konuşanların suçlandığını belirten Ahmet Davutoğlu, “‘Yolsuzluk var’ diyen cezalandırılıyor. İsraf, lüks, şatafat, kibir, şeffaflıktan kopuş ve yolsuzluk ekonomi kaynaklarını tüketiyor. Kendi oğlunu diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz” diye konuştu.

BİZ ESKİ PARTİLERİN DEVAMI DEĞİLİZ

Davutoğlu, 1945’te Adnan Menderes’in, 1980 darbesinden sonra Turgut Özal’ın, Türkiye’de demokrasiyi inşa etmek için yola çıktığını dile getirerek, “28 Şubat’ın dondurucu soğuğuna direnen rahmetli Erbakan Hocamız ve onu takip eden AK Parti kadroları da bu ümitle yola çıkmışlardı.” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, parti kurucularının farklı partilerden, kökenlerden ve inançlardan geldiğini belirterek, şöyle devam etti: “Şimdi bazıları diyorlar ki ‘Sizler eski partilerinizin devamısınız.’ Hayır arkadaşlar, geçmişi reddetmeyiz ama biliniz ki nasıl Demokrat Parti içinden çıktığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin devamı değil ve milletin her kesiminden yeni bir yola çıkmışsa biz de içinden çıktığımız partilerin devamı değiliz, yeni bir geleceğe yürüyen, gelecek öncüleriyiz.”

Davutoğlu, korku iklimini dağıtacaklarını söyleyerek, herkesin yarınından endişe içinde olduğunu savundu.

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ

Ahmet Davutoğlu Başbakanlık görevinden ayrılırken AK Partililere 5 hukuk üzerinden bazı sözler vermişti.

CUMHURBAŞKANI’MIZLA SON NEFESİME KADAR VEFA İLİŞKİSİNİ SÜRDÜRECEĞİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında olan insani kardeşlik hukukunu her zaman gözettiğini ve bundan sonra da gözeteceğini vurgulayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la vefa ilişkisini son nefesine kadar sürdüreceğini belirterek, “Her zaman gözettiğim ve bundan sonra da gözeteceğim 5 hukuk vardır. Birincisi Cumhurbaşkanımız ile aramızda olan insani kardeşlik hukukudur. Bu bağlamda hiçbir spekülasyonun, yorumun yapılmasını doğru görmem. Ben Cumhurbaşkanımız’la son çeyrek asırda birçok vesilelerle omuz omuza oldum. Bundan büyük bir gurur, onur duydum ve hep bu dostluğu her şeyden öne aldım. Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanı’mızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanı’mız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim, bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, hem benim dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur, onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur, onun ailesi benim ailemdir. Burada kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder” diye konuşmuştu.

Yorumlar 15 Yorum
Günün Manşetleri