SİYASET

Davutoğlu cephesinden flaş gelişme!

Reuters'a açıklamalarda bulunan Davutoğlu'na yakın bir yetkili 'Halen kamuda üst düzeyde görev yapmakta olan bazı isimler de partide görev alacak' dedi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den ihracının talep edilmesi üzerine istifa ederek yeni parti girişimlerini başlatan Ahmet Davutoğlu ve ekibi sona yaklaştı.

Partinin ismi ve logosu henüz belli olmazken, Davutoğlu'na yakın kaynaklardan zaman zaman bilgiler gelmeye devam ediyor.

BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE RESMEN...

Davutoğlu'na yakın yetkili “Davutoğlu’nun kuracağı yeni partinin birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek resmen kurulması bekleniyor. Artık yeni partiye dair son rötuşlar yapılıyor. 2020’ye kalması söz konusu değil. Şu anda Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binaları tutuldu” ifadelerini kullandı.

İLK İŞİ O OLACAK

Davutoğlu ile birlikte hareket eden isimlerin bugüne kadar yaptıkları açıklamaların hepsinde 'eski sisteme' dönüş ilk sırada yer aldı.

Yeni partinin ilk işi milletin yüzde 50'den fazla oyuyla kabul ettiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kaldırmak olacak.

Halk oylamasıyla gelen sistemin hangi yolla iptal edileceği ise cevaplanamayan sorular arasında...

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Reuters'a açıklamalarda bulunan yetkili aynı zamanda şu ifadeleri kullandı: “Yeni parti için tüzük ve program çalışmaları son aşamaya geldi. Kısa sürede mevzuata dair altyapıya son şekli verilecek” 

PARTİDE KİMLER OLACAK?

Parti'de yer alması beklenen isimlere dair de beyanat veren yetkili “Kurucular kurulu büyük oranda hazır halde. Daha önce siyasette yer almış bazı isimlerin yanı sıra halen kamuda üst düzeyde görev yapmakta olan bazı isimler de partide görev alacak” dedi.

BABACAN'LA İTTİFAK OLACAK MI?

Parti kurma aşamasında Babacan'la ittifak kurmayı denemesine rağmen karşı taraftan olumsuz cevap alan Davutoğlu ekibi bu noktada ısrarcı olmayacaklarını ifade ediyor.

Aynı yetkili bu konuda da açıklamalarda bulanarak “Türkiye’deki sorunlu olarak görülen bazı alanlarda arayış içinde olunduğu da listeyle birlikte görülecek. Babacan’ın kuracağı parti ile ortak hareket edilmesi konusunda artık alan daraldı. Çünkü iki taraf da kendi çizgisinde yürüyor. Ortak bir parti olmasının birçok faydası olacaktı elbette ancak bu konuda bir irade oluşmadı” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri