SİYASET

Davutoğlu: En kolay eleştirilecek hedef seçildim

İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuk oldu.

İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuk oldu.

"Verdiğiniz bir röportajda 'Erdoğan'ı Gezi'ye götürmek' istediğinizi söylediniz burada ne neyi kasdettiniz?" sorusuna Davutoğlu, "O bir sohbetten çıkartıldı bir röportaj değil. Gezi olaylarının ilk başladığı esnada kamu düzenini bozmaya geçmediği aşamada onlarla iletişim kurmanın doğru olacağı kanaatindeydim. Ve nitekim bazılarıyla da görüşerek tansiyonu düşürmeye çalıştım. Türkiye'de düşünce ve gösteri özgürlüğü var. Bunun kamu düzenini bozmayacak şekilde gerçekleşmesi gerekir. İlk aşamada bu temaslar sağlanabilmiş olsaydı bazı tatsız olayların yaşanmayacağını düşünüyorum. Ve bunu için gayret sarf ettim." yanıtını verdi. 

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Gezi'den 17 Aralık sürecine her konuda fikirlerimi söyledim, itiraz ettim, dönüştürmeye çalıştım. Bunların bir kısmında başarılı oldum, bir kısmında istediğimi elde edemedim. Gezi sırasında Tayyip Bey'i Taksim'e, o gençlerin arasına götürmek, onlarla görüştürmek için uğraştım. İkna edemedim. Taksim Dayanışması'ndan isimlerle görüştüm, buluşma ayarladım

"BÜTÜN SUÇU BANA ATTILAR"

Davutoğlu, "Ciddi siyaset adamları devlet adamları üstlendikleri sorumluklar nedeniyle sorumluluk üstlenirler. Görev yaptığım dönemde ne yapmış ettiysem sorumluluktan kaçmam. Başbakanlık dönemimden sonra bir kısım çevreler bütün suçu bana attılar. Bir kısım da Cumhurbaşkanı'nı eleştirmekten korktuğu için en kolay eleştirilecek kişi olarak bana yöneldi. " açıklamasında bulundu.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri