SİYASET

Davutoğlu Kavala'nın avukatlığına soyundu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Osman Kavala'nın Gezi Parkı davasında beraat ettikten sonra 15 Temmuz'da yargılandı bir davadan tutuklanmasını eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Osman Kavala yargılamasında dai Gezi ile ilgili davrımıs şu olabilir, bu olabilir. Bizim tavrımızı değişik vesilelerle anlattım. Aktardım çok açık içinde yaşadığımız bir süreçtir." dedi.

Kavala'nın tutuklanmasına tepki gösteren Davutoğlu, "Ama bir insanı bir davadan önce beraat ettirip sonra hiç başlamamış bir başka dava üzerinden 2-3 saat sonra tekrar gözaltına alırsanız, bu kim olursa olsun kabul edilebilir bir şey değildir ve hukuka saygıyı yok eder. İşte bu ilkesizliktir savrulmadır. İlkenizi kaybettiğinizde günlük siyaset sizi savurur başka yerlere götürür atar." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala ve 7'si firari 16 sanık geçtiğimiz günlerde beraat etmişti. Kavala 15 Temmuz'da adının geçtiği bir davadan tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri