SİYASET

Davutoğlu tam da Demirtaş'ın dediği gibi döndü!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş'ın tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Peki Selahattin Demirtaş Davutoğlu için bakın neler söylemiş?

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu bugün Karar gazetesine bir röportaj verdi. 

Davutoğlu'nun röportajında en çok dikkat çeken kısım ise cezaevindeki Selahattin Demirtaş ile ilgili sözleri oldu. Davutoğlu, Demirtaş'ın tutukuz yargılanması gerektiğini belirtirken şunlar söyledi: 

DEMİRTAŞ'IN TUTUKLANMASI DOĞRU DEĞİL!

"Onların siyasal haklarını savunmak da benim görevim. Ve bu onlarla ihtilaf etsem bile onlara oy veren vatandaşlara saygımın bir gereği olarak haklarını savunurum. Bütün bunları şunun için söylüyorum; ister Demirtaş olsun, ister kim olursa olsun bu ilkeler onlar için geçerlidir.

Bu bağlamda tutuklu yargılamaya zaten esastan karşı olduğum için ve siyasi mücadelenin siyasal alanda olması gerektiğini düşündüğüm için Demirtaş’ın tutuklu olmasına ne ben ne partim bu çerçevede onay vermez yani olumlu görmez."

PEKİ DEMİRTAŞ DAVUTOĞLU İÇİN NELER DEMİŞTİ?

Selahattin Demirtaş daha önce yaptığı bir konuşmada "Göreceksiniz Erdoğan'ın yanında olanlar yarın bizden daha çok eleştirecekler. Dönecekler!" demişti. 
Demirtaş dün ne dediyse Davutoğlu bugün o noktaya geldi. Erdoğan'ı en çok eleştiren isim halini aldı. 

Selahattin Demirtaş, ayrıca Aralık ayında verdiği bir röportajda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu yakından tanıdığını belirterek şöyle söylemişti: "Program ve siyasi çizgileri bir yana, Davutoğlu'nun 'dinleme' diye bir yeteneği yok. Sadece konuşur. Dinliyor gibi göründüğünde de içinden konuşmaya devam eder." 

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri