SİYASET

Davutoğlu ve Babacan'a vekil verebileceğini söyleyen Akşener'e Mahir Ünal'dan sert sözler

Meral Akşener'in Davutoğlu ve Babacan'a grup kurmaları için vekil veririm sözleri tekrardan 'kiralık vekil' tartışmalarına sebep olurken AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan sert tepki geldi.

Katıldığı bir canlı yayında kendisine sorulan "Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?" sorusuna, "Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim" diyerek yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı'nın milletin seçtiği vekilleri dolgu malzemesi olarak kullanması tekrardan tartışmalara sebep oldu.

Siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen Akşener'in sözleriyle ilgili ilk değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi.

"Milletin iradesi ile seçilmiş milletvekilleri bir genel başkanın iradesiyle bir yerlere kiralık olarak gönderilmez" diyen Ünal, Akşener'in bu tavrını 'kiralık vekil' sözleriyle nitelendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "isterlerse vekil veririm" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Ünal, şunları söyledi: 

"Türk siyasetinde bir bidat adeta oluşturdular. Bu, 'kiralık vekil' çok çirkin bir ifade farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP'den ya da İYİ Parti'den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz. Milletin iradesi ile seçilmiş milletvekilleri bir genel başkanın iradesiyle bir yerlere kiralık olarak gönderilmez. Gönderiyorlarmış, hayrını görsünler. İşin siyasal ahlakı, siyasi etiği budur. Milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi kutsaldır. O milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi, bir genel başkanın talimatı ile bir başka siyasi partiye gönderilmez. Seçmen seçseydi onları seçerdi." 

Yorumlar
Günün Manşetleri