SİYASET

Davutoğlu'ndan yeni bir Babacan hamlesi!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin iddiasına göre Ahmet Davutoğlu, kamuoyuna açıklamadan önce Ali Babacan ile bir kez daha görüşüp birlikte hareket etmeyi teklif edecek.

Abdulkadir Selvi, bugün "Beştepe'ye çıkan CHP'li" tartışmalarında gelinen nokta itibariyle CHP cephesinde neler yaşandığını anlattığı bir yazı kaleme aldı.  Selvi yazısında "CHP'deki tartışmaya çevrildi ama bu arada yeni parti kurma hazırlıklarıyla ilgili çalışmalar hızlandı" diyerek Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün hazırlıklarına ilişkin bilgiler verdi.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü

"Daha doğrusu, Ahmet Davutoğlu parti kurma çalışmalarını sonuna getirdi ama Ali Babacan-Abdullah Gül partisi hâlâ sessiz ve derinden çalışma özelliğini koruyor.

ÖNCE İSMİ VE LOGOYU AÇIKLAYACAK

Ahmet Davutoğlu'nun partinin ismi ve logosuyla ilgili çalışmaları sonuçlandırdığı söyleniyor. Ancak yöntem olarak, önce kurucular kurulunu ilan edip onların karar verdiği ismi ve logoyu kamuoyuna açıklamayı tercih ettiği ifade ediliyor.

BABACAN İLE GÖRÜŞECEK

Partinin kuruluşunu ilan etmeden önce Davutoğlu'nun kritik bir görüşme yapacağı söyleniyor. Davutoğlu'nun parti kurma çalışmalarını yürüttüğü ekibe “Partinin kuruluşunu ilan etmeden önce Ali Babacan'la bir daha görüşeceğim. Birlikte hareket edelim diyeceğim. Ama onlar birlikte hareket etmeme konusunda ısrarlı olurlarsa, partiler kurulur, ileride işbirliği yaparız. Abdullah Gül'e de Ali Babacan'a da saygı duyuyorum. Ama Ali Bey'le ayrı bir aile hukukumuz var” dediği ifade ediliyor.

Gül, Davutoğlu’na sıcak bakmıyor
“Abdullah Gül'ün ise Davutoğlu'nu istemediği söyleniyor. O nedenle bu görüşme gerçekleşse de Babacan'ın olumlu yanıt vermesi beklenmiyor."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri