SİYASET

Demirtaş'tan Babacan ve Davutoğlu'na çağrı

Kandil'in siyasi uzantısı HDP'nin Eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a çağrıda bulundu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, ittifak çağrısında bulundu.

Tükenmez Haber'de yer alan habere göre; Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş, soruları cevapladı.

Demirtaş, "Solda kapsamlı ve bütünlüklü birlik ise bu koşullarda zor görünüyor. Herkes kendi küçük partisini korumayı dünyanın en önemli meselesi ve amacı olarak görürken halkın gerçek beklentilerine kimse yanıt olamıyor. Ortak bir basın bildirisi bile tek bir kelime yüzünden günlerce tartışılıp krize düşünürken solda birliği tartışmak mümkün olamıyor maalesef. Üzücü." açıklamasında bulundu.

İttifaklara yönelik açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Her siyasi parti veya hareket kendi programını dayatınca ortaya sağlıklı bir ittifak çıkmaz. Parti veya kadro çıkarlarına, son derece gereksiz ideolojik çatışmalara son verilmedikçe, ortaya anlamlı bir güç birliği de çıkmıyor" dedi.

Demirtaş açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Eğer demokrasiye geçiş sürecine katkı verebilecek bir duruş ve toplumsal desteğe sahip olurlarsa elbette siyasette bir karşılıkları olur. Nasıl bir ilişkimiz olacağını pratikleri belirleyecek

 DAVUTOĞLU İTTİFAKA GÖZ KIRPMIŞTI

Ahmet Davutoğlu bir gazeteye verdiği mülakatta, Demirtaş'ın tutukluluğu için şu ifadeleri kullanmıştı:

Onların siyasal haklarını savunmak da benim görevim. Ve bu onlarla ihtilaf etsem bile onlara oy veren vatandaşlara saygımın bir gereği olarak haklarını savunurum. Bütün bunları şunun için söylüyorum; ister Demirtaş olsun, ister kim olursa olsun bu ilkeler onlar için geçerlidir.

Bu bağlamda tutuklu yargılamaya zaten esastan karşı olduğum için ve siyasi mücadelenin siyasal alanda olması gerektiğini düşündüğüm için Demirtaş’ın tutuklu olmasına ne ben ne partim bu çerçevede onay vermez yani olumlu görmez.

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri