SİYASET

DEVA Partisi'nden HDP ile ittifaka yeşil ışık

''HDP ile ittifak yapar mısınız?'' sorusuna cevap veren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Meşru zeminde parlamentoya girmiş herkesle irtibat kurabiliriz" dedi. Şahin'in bu açıklaması, DEVA Partisi ile HDP arasında yakınlaşma olarak yorumlandı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, açıklamasının devamında "görüşme de yapabiliriz ama seçimler için söylüyorsanız bu ittifakı milletimizle yapacağız" diye konuştu.

Şahin, parti gönüllüleriyle bir araya geldiği Çorum'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, ittifak sorusuna şu şöyle yanıt verdi:

''OY ALARAK MECLİSE GİRMİŞSE YOK SAYAMAZSINIZ''

Kamuoyunun en fazla sormak istediği hadise, 'Efendim HDP ile olur musunuz?' Dünyanın merkezi Çorum'dan ifade ediyorum; Parlamentoya resmi yollardan seçilmiş olan kimseyi ayrıştırıcı, ötekileştirici bir dili DEVA Partisi temsilci ve yöneticileri olarak bizler asla kullanmayacağız. Eğer bir engel varsa, suça karıştığı iddia ediliyorsa bu partiyi seçime sokmazsınız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı açar davasını, Anayasa Mahkemesi de bu partiyi kapatır. Seçime girmiş, devletin resmi mercilerinden seçim yeterliliğini almış ve parlamentoya temsilci göndermişse, artık millet iradesini yok sayamazsınız.

''PARLAMENTOYA GİRMİŞ HERKESLE İRTİBAT KURABİLİRİZ''

DEVA hareketi için olmazsa olmaz, millet iradesinin dokunulmazlığıdır. Millet iradesine dokunan her eli kırmaya ant içerek yola çıktık. Dolayısıyla demokratik yollarla, meşru zeminde parlamentoya girmiş herkesle irtibat kurabiliriz, görüşme de yapabiliriz ama seçimler için söylüyorsanız bu ittifakı milletimizle yapacağız.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri