SİYASET

Devlet Bahçeli ayar verdi: Ha Serok ha Babacan

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP'nin 4'üncü kongresinde yaşanan rezilliği dile getirirken CHP'den başlayıp Ali Babacan'dan çıktı. Bahçeli herkese teker teker ayar verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Depremle yaşamayı öğrenmek durumundayız ancak depreme teslimiyeti, felaketlere boyun eğmeyi, atıl kalmayı da aklımızdan dahi geçirmemeliyiz.

- Almanya’da 19 Şubat’ta Neo-Nazi hayranı bir katil ortalığı kana bulamıştır. Bir kafede bulunan insanlara ateş açan bu cani 5’i Türk vatandaşı olan 10 kişiyi katletmiştir. Son zamanlarda Batı Avrupa’da yaygınlaşan Irkçı saldırılar endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan Avrupa ülkelerinde ırkçı eylemlerin kampçılanması hakikaten de büyük bir çarpıklıktır.

- İçinde yaşadıkları toplumlara örnek teşkil ettikleri, bu alanda ne kadar yüksek bir seviyede bulunduklarını itiraf etmek herkesin boynunun borcudur. Türkiye ırkçılığa her zaman kapalı ve uzaktır. Hiç kimse bize bilirkişilik taslamaya, parmak sallamaya kalkışmamalıdır. Biz herkesin ciğerini bilir yeri geldiğinde de maskeleri indiririz.

- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle söyleyecek olursak; 'Biz aklın, ahlakin ve hassasiyetli bir hayatın tarafındayız.' Biz insanlığın en gelişmiş ve demokratik olan milleti biyolojik analizlerde, kafatası ölçümlerinde bulmadık. Ne mutlu Türküm diyene diye seslenişinde bile anlaşma ve uzlaşma arayışı hakimdir.

''Fren tutmayan eş başkan hendek ve barikat terörüne atıf yapmıştır''
- Hafta sonunda PKK'nın yan kolu HDP'nin 4'üncü kongresi yapılmış, yaşanan rezillikler vicdanları rahatsız etmiştir. Üst HDP, altı PKK olan kongre ortamında İstiklal Marşı okunmamış, teröristlere saygı duruşunda bulunulmuştur. Fren tutmayan eş başkan hendek ve barikat terörüne atıf yapmıştır.

HA SEROK HA BABACAN

- CHP'nin Serok partine üst düzey temsilci göndermeleri, parti kuracağı söylenen bir eski bakanın mesaj göndermesidir. HDP'nin CHP'ye yönelik siyasi nikahımızı ulu orta ilan edelim çağrısı duyulmuştur. Serok Ahmet'in PKK özlemi, Babacan'ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu'nun bölücülük arayışı vatana ihanettir alçaklıktır. Ha HDP, ha CHP, ha Serok, ha Babacan; alayı birdir, hepsi aynı alçak ve karanlık yolun yolcularıdır. Bunlardan ne köy olur ne kasaba.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN


- Cumhuriyet Savcıları HDP'nin bölücü kongresi için tahkikata başlamalıdır. Herkes aklını başına alsın. Bu ülke sahipsiz değildir. Kılıçdaroğlu ölü teröristlere nasıl saygı duruşunda bulunduklarını açıklayacak yüreği sahip midir. İhanet kadrosunun üçüncü yolu uçurumdur. Bizim Viyana Büyükelçiliğine atanan şahısla ilgili ortak hiçbir noktamız yoktur. Geldiği yer bellidir, hüviyeti bellidir, mazisi bellidir. Sorumluluk elbette hükümetindir.

Yorumlar
Günün Manşetleri