SİYASET

Devlet Bahçeli'den Hatay'ı kaybederiz iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında son günlerde Türkiye üzerine oynanan oyunları deşifre etti. Bahçeli, İdlib'ten çekilmemiz durumunda Hatay'ı kaybedeceğimizi iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin konularla alakalı açıklamalarda bulunurken İdlib'de yaşanan son gelişmeleri ele aldı.

ESAD'IN KAFASINA ÇUVALI GEÇİRMELİ

Devlet Bahçeli İdlib'de Esad resjimine karşı başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı için "Siyaset ve diplomasi başardı başardı; aksi halde Türk ordusu soluğu Şam'da almalı, zalim ve canavar Esad'ın kafasına çuvalı geçirmeli. Kanlı ve kirli rejime son darbeyi indirmelidir." ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları...

Şehitler tarihimiz ve talihimizin kilit taşlarıdır. Vatan evlatlarının kolunu bükecek ne bir güç ne de bir kudret vardır. Dirimiz asker vurulanımız şehittir. Onların dirisi kalleş vurulanı ise leştir. Allah tekdir, ordusu Türk oğlu Türk'tür.

- (İdlib) Alçak saldırının arkasında İran ve Suriye vardır. şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Alçak saldırı içinde İran vardır, Suriye vardır. Hepsi birlikte cinayet devriyesine çıkmıştır. Zalimlerin kanı kurusun, Türk milletinin ahı tutsun. Her saldırıyı lanetliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum.

- Bize bomba fırlatan devrilip gömülmeye mahkumdur. Türkiye'ye kafa tutan, yiğit evlatlarımıza pusu kuran kim varsa dökülen kanda boğulmaya mahkumdur. Aziz milletimizin her mensubu metindir, merttir, sabırlıdır. Doğu'dan Batı'ya birbirimizden güç alarak birlikte durarak bugünleri atlatacağız. Hiçbir hain emel Türk milletini pes ettiremez. 34 asker şehit oldu, 32 asker yaralandı. Türk askerini kanı Suriye tarafından döküldü. Onların birisi kalleş vurulanı ise leştir.

HATAY'A GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ OYARIZ

- İdlib saldırısından sonra Türkiye Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlatmıştır. Suriye'ye karşı Türk'ün 'Bahar Kalkanı' sınırlarımıza set çekmiştir. Sorulacak hesabımız, alınacak intikamımız var. İdlib'den çekilirsek eninde sonunda Hatay'dan oluruz. Türkiye, İdlib'de savaş oyunu içinde değil, gaye vatandır. İdlib'den çekilirsek Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır. Evimizin önü yanarken omuz silkersek milli onurumuzdan mahrum kalırız.

- Tarih bize diyor ki, komşu ülkelerde önü alınmamış krizler bir virüs gibi yayılıp eninde sonunda ülkemize bulaşacaktır. Bir Rus haber sitesinde Hatay haber yapılmıştır. Çalınan şehir Hatay diye haber yapılmaktadır. Kim Hatay'a göz dikiyorsa o gözü oyarız. Hatay'ı tartışmaya açmak cinayettir, ihanettir, rezalettir. 

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

- Hem içimizdeki hem çevremizdeki gelişmelere dikiz aynasından, kozmopolit prizmadan bakmayız, bakamayız. Sayın Kılıçdaroğlu, anlıyor musun niye İdlib'deyiz, niye Suriye'deyiz, niye Libya'dayız? Bizi duymuyorsan bari Atatürk'ü duy. Bugün İdlib'de Rusya ikili oynamaktadır, İran arkadan dolaşıp ateş etmektedir. 5 Mart 2020'de sayın Cumhurbaşkanımız ile Putin'in yapacağı görüşme kritiktir. İdlib'e Türkiye'nin 12, Rusya'nın 10, İran'ın da 7 gözlem noktası vardır. Saldırıya uğrayan, şehit veren Türkiye'dir. 

Yorumlar
Günün Manşetleri