SİYASET

Devlet Bahçeli'den Kanal İstanbul açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli Kanal İstanbul projesine karşı çıkan Ekrem İmamoğlu ve Fatih Portakal gibi isimlerin iddialarına tokat gibi sözlerle yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve medyada taraflı duruşuyla öne çıkan Fatih Portakal gibi isimlerin canhıraş bir şekilde engellemeye çalıştıkları Kanal İstanbul projesi hakkında açıklama yaptı.

İMAMOĞLU'NUN KANAL İSTANBUL SÖZLERİNDE İNGİLTERE DETAYI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere ziyaretinden döner dönmez ilk yapıtığı açıklama Kanal İstanbul olmuştu. İmamoğlu projenin İstanbul'a zarar vereceğini söyleyerek bütün gündemini bu projenin engellemesine adamıştı.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak projeye daha önce atılan imzanın geri çekilmesi suretiyle İBB'nin proje ortaklığından ayrılacağını söyleyen İmamoğlu'na birçok farklı kesimden tepki yağdı.

PORTAKAL'IN YALANI ELİNDE PATLADI

Medyada muhalefet lehine açıklamalar yapan ve taraf olduğunu her fırsatta belli eden FOX TV sunucusu Fatih Portakal'da Kanal İstanbul projesine karşı çıkarak Kanal İstanbul'un ABD için yapıldığını söyledi.

MHP lideri Bahçeli ise bu haksız ithamları 'iftira' olarak değerlendirerek ''Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir.'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE JEOSTRATEJİK İMKAN KABİLİYETİ KAZANACAK

Bahçeli, Kanal İstanbul projesinin ön çalışmalarının dikkatli bir şekilde yapılmasını dile getirerek ''Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir. Elbette mezkur projenin bütün yönleri çok iyi analiz edilmeli, fizibilite çalışmalarıyla birlikte çevreye, ekolojik dengeye, stratejik hedeflere, çok taraflı antlaşmalara ne getirip ne götüreceği basiretle hesap edilmelidir.'' ifadeleriyle uyarıda bulundu.

REFERANDUM ÇAĞRISI HEZEYANDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''İktidara geleceğiz'' söylemini de hedefe alan Bahçeli ''CHP'nin iktidara geliyoruz iddiası uyduruk sakil bir hayaldir. Kanal İstanbul projesiyle ilgili referandum çağrıları hezeyandır" şeklinde konuştu.

İPTAL EDERİZ DEMEK SORUMSUZLUKTUR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın ''İktidara gelirsek Kanal İstanbul'un kredi borçlarını ödemeyiz'' açıklamasına da cevap veren Bahçeli Kanal ''İstanbul Projesi'yle ilgili isabetli ve tevsik edilmiş eleştiri ve teklifleri muhataplarıyla veya kamuoyuyla paylaşmak varken, 'yapamazsınız, herkes hayır diyor, iktidar olursak para vermeyiz, projeyi iptal ederiz' demek sorumsuzluk örneğidir.'' dedi.

ABD İDDİASINI SÖYLEYENLER MÜFTERİDİR

Fatih Portakal gibi taraflı isimlerin yaymaya çalıştığı ''Kanal İstanbul ABD ordusu için yapılıyor'' yalanını da cevapsız bırakmayan Bahçeli: ''Kanal İstanbul'un ABD donanmasının Karadeniz’e çıkışının önünü açmak için hazırlandığını söyleyenler sadece yalancı değil müfteridir.'' ifadeleriyle yanıt verdi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri