SİYASET

Devlet Bahçeli'den Muharrem İnce açıklaması

MHP lider Bahçeli, CHP'den ayrılıp kendi partisini kuracağı haberleriyle gündeme gelen Muharrem İnce için de ''ince ince siyasi hedeflerini dokuyor'' dedi.

CHP'de ki kopuş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de gündemine girdi.

Bİlindiği üzere geçtiğimiz günlerde Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılarak kendi partisini kuracağı haberleri çıkmıştı.

İnce bu söylentilerin üzerine bir twit atmış ve çıkan haberleri yalanlamamıştı. Bu gelişme üzerine 'yeni parti' iddiaları daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan MHP lideri Bahçeli, İnce'nin CHP'den ayrılmasının CHP yönetimini endişelendirdiğini ifade etti.

''MUHARREM İNCE CHP YÖNETİMİNİN KANINA DOKUNUYOR''

''Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor." 

''CHP'Yİ SAAT GİBİ KURANLAR BOŞ DURMUYOR''

Gazetecilerin gündeme ilişkin soruları cevaplayan MHP Lideri, şu ifadeleri kullandı:

"CHP’de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz. CHP hiziplerin, farklı ideolojik akımların, fuzuli politik akıntıların baskısı altında. Sayın İnce parti kurar mı kurmaz mı bilemem, ama bildiğim bir şey var, CHP’yi saat gibi kuranlar, sabırla kurgulayanlar, Türkiye’nin karşısına kurşun asker gibi dikenler boş durmuyor.''

''KÖKÜNDEN VE TARİHİNDEN KOPAN SİYASAL OLUŞUM ÇOK YAŞAYAMAZ''

''Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz. CHP, vaki geleneğiyle vahim gerçeği arasında kalmanın ağır sıkıntısını yaşıyor. Bana göre kökünden ve tarihinden kopan hiçbir sosyal ve siyasal oluşum çok yaşamaz.''

CHP iktidar hedefini falan bırakıp, girdiği tünelde karşısından gelen tehlikeli ışığa kafa yormalıdır. Bu ışık kurtuluş değil, şiddetli çarpışmadır, dağılmadır, parçalanmadır.” 

Yorumlar
Günün Manşetleri