SİYASET

Devlet Bahçeli'den sert Rusya çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den MHP grup toplantısında son dakika açıklamalar...

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Meclis'teki haftalık grup toplantısında dikkat çeken açıklamalar yaptı...

MHP lideri Bahçeli "Siyaset bir akıl işidir devlet yönetimi ise adalet ve ahlak üzerine bina edilmelidir. Karambole temsil olmuş toplumlar şarampole devrilmeye mahkûmdur." diye konuştu.

Bahçeli, "Şu anki mücadele parti üstü bir manadadır. Türkiye neden Suriye'de diyen bilhassa küresel güçlere sizin orada ne hakkınız var demek hakkımızdır. Akıl ve vicdan tutulması yaşayan Esad kendi halkının kanını akıtmaktadır." ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

Sayın Kılıçdaroğlu söyler misin bize. İdlib'de sıkışan kimdir? Sen Türkiye Cumhuriyeti'ni bilir misin? İdlib'de sıkışan yok ancak sıkıştırılmak istenen ülkenin Türkiye olduğu kesindir. Sen hangi örgütün fermanını okuyorsun? Ruhunu nadasa bırakmış olanlar, aklını peynir ekmekle yiyenler bizi anlayamaz.

KREMLİN İYİ BİLMELİDİR Kİ...

Rusya'yı hiçbir maske artık gizleyemez. Rusya Devlet Başkanı önce Esad'a sıçrayan, sonra kendisine bulaşan kanı temizlemelidir. Biz Rusya'yı 93 Harbi'nden biliriz. Biz Boğazlar üzerindeki emellerinden tanırız. Demiyoruz ki düşman olalım. Dostu da biliriz, düşmanı da biliriz. Astana ve Soçi'ye destek veren biziz. İstediğimiz karşılıklı hak ve çıkarlara saygıdır.

Bizim bu duruşumuzdan Rusya Dışişleri Bakanlığı rahatsızlığını resmen duyurmuştur. Varsın olsun, el ile gelen düğün bayram. İdlib'de şehitlerimizi nereye koyacağız? Tacizlere tepki göstermeyecek miyiz? Zulme ortak mı olalım? Putin söylesin, elinde reçete varsa ona göre mi davranalım? ABD ve Rusya'nın yergisi değil, övgüsünü alsaydık kime ne anlatacaktık? Mazlumlara nasıl bakacaktık? Kremlin iyi bilmelidir ki, biz şehidi siyasi istismara tahvil edecek kadar alçalmayız. Vakti saati geldiğinde, biz bu hesabı faillerinden mutlaka sorarız.

Açıklamalarını aynen kendilerine iade ederek, yeni açıklamalarını merakla bekleriz.

ABD'YE YANIT

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi'nin algı operasyonlarına kanacak halimiz yoktur. FETÖ, YPG, PKK ile ne yaptıklarını anlatmayı ne zaman gündeme alacaktır? Türkiye, Esad arasındaki gerginlikten sonra niye hatırlandı? ABD neyin peşindedir? İdlib'den insanlar kitleler halinde Türkiye'ye doğru kaçarken, Putin Esad'ın dizginlerini gevşetmişken ABD ne yapıyor? ABD Türkiye'nin yanında yer aldığını açıklamıştır ama YPG için 220 milyon dolar yardım ayırmayı da ihmal etmemiştir.

Bizim ne kalıcı dostumuz ne de kalıcı düşmanımız vardır. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. İnanıyorum ki bir gün mutlaka Türk birliği gerçekleşecek, turan ülküsüyle sönmeyecek meşale tutuşacaktır.

SORUNLARI DONDURUCUYA KALDIRALIM

Son günlerde korkuları kaşıyan bazı gelişmeler yaşanmaktadır. Ortak akıl devre dışıdır. Ekonomik sıkıntılar, yolsuzluk iddiaları, sosyal gerilimler, FETÖ'nün siyasi ayağı konusundaki kutuplaşmalar, intihar örnekleri, eski Genelkurmay Başkanlarının talihsiz açıklamaları üst üste yığılmaktadır.

Kahraman Türk askeri cephedeyken TSK hakkında yapılan yorumlar, bir diğer düşman sevindiren rezilliklerdir. Türk askeri tartışmaların içine neden çekiliyor? Polemiklere havale edilmesi tehlikeli, yanlış değil midir? Türkiye üzerinde vahşi bir oyun kurgulanmaktadır. Pentagon ve CIA'nın raporu yeni bir darbe ihtimalini adice açıklamıştır. Darbe iddiaları herkesin diline düşmüştür. Herkese çağrım şudur; ön yargıları bir kenara bırakalım. Birbirimize sahip çıkalım. Çözemediğimiz sorunları derin dondurucuya bırakalım. Başka bir Türkiye yok. Darbeyi aklından geçiren varsa 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertipte muvaffak olamayacaktır. Türkiye'nin tasfiyesi anlamına gelecektir. Darbeye heves edenlerin hevesleri mezarda kalacaktır. Darbeye göz kırpanların Esat'tan farkı olmayacaktır. MHP herkesi ortak akılda buluşmaya, kucaklaşmaya davet etmektedir. Elimizi uzatıyoruz Türkiye için birlikte çalışmaya."

Yorumlar
Günün Manşetleri