SİYASET

Ekrem İmamoğlu 2. deprem toplantısını tv'den görmüş

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul'da yaşanan deprem sonrası "İmamoğlu yok sayılıyor" diyerek bir tweet atmış ardından İmamoğlu deprem toplantısına çağrılınca da büyük tepki toplamıştı.

Deprem günü ve sonrasında ısrarla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun devlet tarafından yok sayıldığını söyleyen Deniz Zeyrek, bugün yazısında sözlerinin arkasında durduğunu, depremin ilk anından itibaren ana akım medyanın ve devletin İmamoğlu'nu görmezden geldiğini belirtti. 

Ekrem İmamoğlu'na AFAD'daki toplantıya çağırılıp çağırılmadığını da soran Deniz Zeyrek, İmamoğlu'nun 2. toplantıdan televizyondan gördüğünde haberi olduğunu belirtti.

TELEVİZYONDAN GÖRMÜŞ

Zeyrek İmamoğlu'nun sözlerini aktardığı yazısında konuyla ilgili şunları yazdı:

26 Eylül'deki ilk toplantıda AKYM'deki çalışmalar o gece bir sonraki sabah birim müdürlerinin merkezde hazır bulunması talimatıyla sona erdi. 27 Eylül sabahı AKYM'deki toplantıya İBB'yi temsilen de iki birim müdürü gitti. Ancak bir terslik vardı. Söz konusu toplantıya sadece birim müdürleri değil, bakanlar, ordu komutanı ve vali gibi yetkililer de katılıyordu. Bu durumu canlı yayın sırasında TV ekranında gördüğünü söyleyen İmamoğlu, “26 Eylül'de nasıl Bağcılar yolundan dönüp koşa koşa gittiysem, 27 Eylül sabahı da orada olurdum. Ancak birim müdürü çağrıldığı için birim müdürü arkadaşlarımız gitti” dedi.


Yorumlar
Günün Manşetleri